Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı nereli? Alev Alatlı ödülleri ve eserleri...

Türkiye'nin seçkin düşünürlerinden, yazar ve ekonomist Alev Alatlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı nereli? Alev Alatlı ödülleri ve eserleri...
Yayınlanma:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alev Alatlı'nın vefatını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Alatlı, fikir ve sanat dünyasına büyük katkılarda bulunmuş, 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü dahil birçok ödüle layık görülmüştü.

1944 yılında İzmir'de doğan Alev Alatlı, lise eğitimini Tokyo, Japonya'da tamamladı. Eğitim hayatına ODTÜ'de devam eden Alatlı, ABD'nin Vanderbilt Üniversitesi'nde ekonomi ve ekonometri alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Felsefe üzerine doktora çalışmalarını sürdürdüğü Amerika'nın New Hampshire eyaletinde, Dartmouth College'de devam etti.

Türkiye'ye döndüğünde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Alatlı, aynı zamanda Ankara Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalıştı. ABD'nin California Üniversitesi'yle ortak psiko-dilbilim çalışmalarına imza atan Alatlı, Cumhuriyet Gazetesi'yle birlikte "Bizim English" adlı dergiyi çıkardı ve Türk Yazarlar Kooperatifi'nde başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Alev Alatlı, 1985 ve 1986 yıllarında Filistin davasına duyarlılığını ortaya koyan çalışmalarıyla öne çıktı. Bu çabaları, o dönemde Tunus'ta sürgünde olan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası" ile ödüllendirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.