Alevilik Sempozyumu'nda bildiriler açıklandı

Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası Geçmişten Geleceğe Alevilik Sempozyumu" sonuç bildirisi açıklandı.

Alevilik Sempozyumu'nda bildiriler açıklandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

"Cemevleri sosyal statüye kavuşturulmalı"

Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası Geçmişten Geleceğe Alevilik Sempozyumu" sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, kamusal statülerin ve özlük hakları sorunlarının giderilmesine dair kararlar alındı.

surmanset1-008.jpg

ÖZLÜK HAKLARIMIZ GİDERİLMELİ

Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından Ankara’da 8-10 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uluslararası Geçmişten Geleceğe Alevilik Sempozyumu’nda” bilim insanlarınca sunulan çok sayıda bilimsel bildiriler ve katılımcıların katkısı ile aşağıdaki hususların sonuç bildirisi olarak ilan edilmesine karar verildi. Sonuç bildirgesini açıklayan Alevi İnanç Birliği Vakfı Başkanı Faruk Ali Yıldırım, “Çağımızın gereklerine uygun eğitim ve öğretim faaliyeti yürütecek bir Alevilik Bektaşilik Üniversitesi kurulmasına, Yargıtay’ın son aldığı “Cemevleri İbadethanedir” kararı ışığından cemevlerinin bir an önce yasal statüye kavuşturulmasına ve Alevi inanç ve hizmetlerinin görüşülmesi için Ocak Temsilcisi, Dedeler ve STK’lardan oluşan bir kurul oluşturulması; bu hizmetler alanında görev alacak kişilerin kamusal statülerinin ve özlük hakları sorunlarının giderilmesine karar verildi” dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.