Ali Fazıl Kasap kimdir?

CHP Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen ve sorgulanan isimler arasında yer almaya başladı. Kasap'ın, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Saadet Partisi'ne geçiş yapmasıyla birlikte hayatı araştırılmaya başlandı. İşte Ali Fazıl Kasap'ın merak edilen hayat hikayesi...

Ali Fazıl Kasap kimdir?
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili olarak görevine devam eden Ali Fazıl Kasap, alınan bir kararla CHP'den Saadet Partisi'ne geçti. Kamuoyu nezdinde şaşırtıcı bir karar olan bu geçişle birlikte Kasap'ın hayat hikayesi merak edildi.

ALİ FAZIL KASAP KİMDİR?

Ali Fazıl Kasap, 1 Şubat 1965 tarihinde Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Şeyhler Köyü'nde dünyaya geldi.

Eğitim hayatına Kütahya'da başlayan Kasap, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Kasap, zorunlu hizmetini Burdur-Yeşilova - Salda Sağlık Ocağı'nda hekim olarak yerine getirdi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, 2006 yılında kamu sektöründen ayrılarak Özel Hekim Sinan Cerrahi Tıp Merkezi'ni kurdu.

2014 yılında tekrar kamuya dönen Kasap, 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 1. sıra milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi.

2018 Türkiye genel seçimlerinde ise CHP'den Kütahya milletvekili olarak seçilen Ali Fazıl Kasap, aynı zamanda CHP Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev aldı. Şu anda halen Kütahya Milletvekili olarak görevine devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.