Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Bütün sorumluluk TFF'de, beni Cumhurbaşkanı Erdoğan'la karşı karşıya getirmek istiyorlar"

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Ali Koç Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un 'Nedir Ne Değildir Özel' programında soruları yanıtladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Bütün sorumluluk TFF'de, beni Cumhurbaşkanı Erdoğan'la karşı karşıya getirmek istiyorlar"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Ali Koç Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un programında soruları yanıtladı.

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak oynanamayan Galatasaray- Fenerbahçe Süper Kupa maçı hakkında önemli açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç maç için Fenerbahçe ve Galatasaray’ın TFF ile arasında bir sözleşme imzalanmadığını ve Suudi Arabistan ve TFF arasında imzalanan sözleşme hakkında iki takıma da bilgi verilmediğini açıkladı.

Maç günü Suudi Arabistan'da konukları için loca ve bilet ayarlamaya çalıştıklarını ve yaşanacak hiçbir şeyden haberinin olmadığını söyleyen Ali Koç, TFF'nin her şeyi protokolde hazır olduğunu kamuoyuna aktardığını ancak maç günü yeni pankart yaptırılarak Fenerbahçe'nin pankartındaki 'Cumhuriyet' ifadesini pankarttan kaldırıldığını söyledi.

İSTİKLAL MARŞI KRİZİ YOKTU

Ali Koç, İstiklal Marşı ile ilgili bir sorun olmadığını Norm Ender'in 'Parla' marşının protokolden kaldırıldığını ve bunun neden kaldırıldığına dair bir bilgi de verilmediğini söyledi. Ali Koç ayrıca Parla marşının söyleneceğini de orada öğrendiklerini dile getirdi.

Maç öncesi yapılan toplantı ile ilgili de detayları paylaşan Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin "Her şey yolunda sorun yok" dediğini ve kendisinin de o zaman niye buradayız diye sorduğunu belirtti.

"SORUMLULUK TFF'DE"

Maça önünde Atatürk'ün olduğu ve arkasında İngilizce olarak Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazan tişörtlerle çıkmak istediklerini ancak buna izin verilmediğini maçtan 3 saat önce öğrendiklerini söyleyen Ali Koç, sorumluluğun yüzde yüz TFF'de olduğunu açıkladı.

Ali Koç, Suudi Arabistan'ın daha önce bu konulardaki sıkıntıları dile getirdiğini düşündüğünü ancak kendilerine yansıtılmadığını da söyledi.

"SOYUNMA ODASINA POLİS GİRDİ VE PANKARTLARI ALDI"

Maçtan önce TFF'nin geri adım attığını ve kendilerinin maça saatler kala bunları öğrendiğini söyleyen Ali Koç, maçın oynanması için Bakan Bak ve kulüplerin çaba sarf ettiğini ancak soyunma odasına polislerin girip pankartları 'Maçtan sonra vereceğiz' diyerek aldıklarını ve bu sebeple her iki takımın da oteldeki futbolculara 'Bekleyin' dediğini söyledi. Ali Koç daha sonra da staddaki TFF yetkililerince maçtan önce futbolcuların üzerinin aranacağı bilgisinin gelmesiyle iplerin koptuğunu da söyledi.

Ali Koç, Türkiye'ye döndüğünde kendisinin siyasi operasyon yaptığını söyleyenlerin kendisine siyasi operasyon yaptığını söyledi.

TFF'yi eleştiren Koç, kendilerinin taleplerini Çarşamba günü ilettiğini ancak TFF'nin bunu son gün istemişler gibi yansıttığını belirtti. Sıkıntının Perşembe günü sabah saatlerinde başladığını maça doğru ise derinliğinin ortaya çıktığını açıkladı.

"PARA ALDIK İADE EDECEĞİZ"

Ali Koç, Süper Kupa maçı için Suudi Araabistan'dan para aldıklarını ve iadesini TFF'ye yapacaklarını da söyledi. Adaylık ve Başkanlıkla ilgili de açıklamalarda bulunan Ali Koç, asla asla dememeyi öğrendiğini ancak başkanlığa devam etmek istemediğini aday da olmayacağını açıkladı.

Ali Koç, siyasetin sporla bir alakası olmadığını ancak Süper Kupa olayı sonrası muhalefetin olayı siyasete çekmesinin kendi duruşlarına zarar verdiğini söyledi.

"BENİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN ETTİLER"

Abdülkadir Selvi, İbrahim Karagül, Rasim Ozan Kütahyalı'nın paylaşımlarını topa tutan Ali Koç, kendisini siyaset yapmakla suçlayan ve 'Yurtta sulh cihanda sulh' pankartından kendilerine FETÖ eleştirisi yapanlara dair çok ağır davalar açtıklarını da söyledi. Ali Koç, itibar suikastına uğradıklarını ve bu yaşananların Fenerbahçe'nin saha içinde alacağı skorlara da yansıcağını söyledi. Ali Koç, kendisini günah keçisi yaptıklarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığını ve durumu kendi taraflarından izah ettiklerini de söyleyen Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Ali Koç'u karşı karşıya getirmek isteyen bir grubun olduğunu da dile getirdi.

Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi en çok destekleyenlerden biri olduğunu ancak Suudi Arabistan'da yaşananlardan sonra istifa etmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

BENCE RİYAD'LA PROTOKOL YOK"

2012'de yapılan bir protokol olayını Limassol maçıymış gibi gösterip bana, ülkenin birliğine zarar vermeye çalışıyorlar diyen Ali Koç, "Riyad'da maçı Ali Koç istedi ve Ali Koç maça gitmeden önce iptal ettirmeyi düşünüyordu iddiaları yalan" dedi.

Ali Koç, bu konuyu burada kapatalım diyerek Türk futbolu için iyi niyetlerini dile getirdi.

ALİ KOÇ'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Balkanlardan gelen futbolculardan oldukça memnun olduğunu ancak daha fazla oyuncuyu Balkan piyasasından almaları gerektiğini söyleyen Ali Koç, Krunic'le görüşmelerin sürdüğünü ve oyuncunun hala gelmek istediğini söyleyerek en azından bir stoper bir de hem 6 numara hem 8 numara oynayacak orta sahaya ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Koç, "Krunic bizim çok istediğimiz bir isimdi. Yazın anormal paralar istediler. Şu anda hala oyuncu bizi istiyor ancak yazın verebileceğimiz kadar parayı maalesef verecek durumda değiliz.'' dedi.
Savic'in maaşı çok çok yüksek bedel, bizim minimum bir yabancı stoper,

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.