Ali Yerlikaya kurgu dedi: Gözaltılar geldi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yayımlanan ve bir çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığını öne süren sözde görüntülerin kurgu olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, bu görüntüleri halkı yanıltıcı bir şekilde paylaşan 18 yaşındaki T.D. adlı şahsı gözaltına aldığını bildirdi.

Ali Yerlikaya kurgu dedi: Gözaltılar geldi!
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Siber Daire Başkanlığı'nın, bir kız çocuğuna yönelik tehdit içerikli görüntülerin incelendiğini belirtti. Yapılan incelemeler sonucunda videonun kurgu olduğunun anlaşıldığını ifade eden Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün E.N.B. adlı çocuğu adresinde koruma altına aldığını ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirileceğini aktardı.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA DİKKAT

Bakan Yerlikaya, bu tür provokatif paylaşımların sosyal medyada halkı yanıltma amacı taşıdığını vurgulayarak, "Aziz milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir," ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, bu tür paylaşımlar yapanların tek tek yakalanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.