Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye'de: "Almanya, İsrail'e silah tedariğine devam edecek" demişti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Scholz ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi. Başbakan Scholz'u, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye'de: "Almanya, İsrail'e silah tedariğine devam edecek" demişti
Yayınlanma:

Scholz’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmede Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri, Ukrayna’daki savaş, Orta Doğu’daki gelişmeler, göç, ekonomi ve iki ülke arasındaki işbirliği konularının ele alınması bekleniyor. Görüşmenin ardından iki liderin ortak bir basın toplantısı düzenleyeceği öngörülüyor.

Bu görüşme, Scholz ve Erdoğan’ın bu yılki ikinci yüz yüze buluşması olacak. İki lider en son Eylül ayında Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittikleri New York'ta bir araya gelmişti.

Scholz, kısa süre önce Almanya Federal Meclisi'nde yaptığı bir konuşmada, ülkesinin İsrail’e yönelik silah desteğinin devam edeceğini belirterek, “Teslimatlar sürecek ve her zaman daha fazlası olacak. İsrail buna güvenebilir” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama, görüşmede Orta Doğu’daki gelişmelerin de önemli bir gündem maddesi olacağını gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.