Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye ziyaretinde görüşülecek birçok konu olduğunu söyledi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye'ye yapacağı ziyarette göç, Avrupa Birliği (AB) ve ikili ilişkiler gibi önemli konuları ele alacaklarını açıkladı.

Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye ziyaretinde görüşülecek birçok konu olduğunu söyledi
Yayınlanma:

Brüksel'deki AB Zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilere bilgi veren Scholz, cumartesi günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini belirtti.

Scholz, göç meselesinin her zaman önemli olduğunu vurgulayarak, "Avrupa Birliği ile Türkiye'nin bu konuda birlikte çalışması doğru ve mantıklıdır. Biz bunu her zaman destekledik ve AB'ye ilgili anlaşmaları genişletmesi çağrısında bulunduk" dedi.

Ziyaret sırasında, Türkiye ile Avrupa arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkileri de gözden geçireceklerini ifade eden Scholz, ekonomik kalkınma ve Yunanistan ile diğer ülkelerle iyi komşuluk ilişkileri kurma konularının da gündemde olacağını dile getirdi. Ayrıca, NATO ortaklarına silah sevkiyatının da her zaman görüşülmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin Eurofighter Typhoon savaş uçağı projesiyle ilgili sorusu üzerine, İngiltere'nin lider ülke olduğunu ve bu konunun İngiliz ve Türk hükümetleri arasında müzakere edildiğini aktaran Scholz, "Henüz çok erken ve bu nedenle önce bir müzakere edilsin" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.