Almanya, İspanya ve İtalya'dan 'vize engeli' açıklaması

Almanya, İspanya ve İtalya'nın Ankara'daki temsilciliklerinden yapılan açıklamalara göre, Türk vatandaşlarının vize başvuru işlemlerinin askıya alındığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

Almanya, İspanya ve İtalya'dan 'vize engeli' açıklaması
Yayınlanma:

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları, vize hizmetlerinin devam ettiğini ve vatandaşlara vize verilmeye devam edileceğini belirtti.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği kaynakları, mart ayında başlatılan başvuru sisteminin hala aktif olduğunu ve politikada herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı. İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları da her gün Türk vatandaşlarına vize verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği kaynakları da vize başvurularının kapatılmadığını belirterek mayıs ayında diplomatik temsilciliklerinin vize talepleri üzerine çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Randevu verilmemesi gibi bir durum olmadığını ve başvuruların kapatılmadığını vurguladılar.

Bu açıklamalar, Türk vatandaşlarına vize başvurularının hala alındığını ve işlemlerin normal seyrinde devam ettiğini göstermektedir. Özellikle, bazı yayın organlarında yer alan vize başvurularının kapatıldığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanmıştır. Bu nedenle, vatandaşların vize başvurularıyla ilgili endişe etmelerine gerek olmadığı belirtilmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.