Almanya'dan Türkiye'yi de ilgilendirecek vize kararı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, pandemi sonrası artan vize başvurularıyla birlikte oluşan yoğunluğu azaltmak için yeni bir karar aldığını ifade etti.

Almanya'dan Türkiye'yi de ilgilendirecek vize kararı
Yayınlanma:

Almanya, geçtiğimiz yıl Türkiye, Çin ve Fas'tan yapılan vize başvurularına yönelik ret kararlarına itiraz hakkını geçici olarak askıya almıştı. Bu uygulamanın süresini 30 Haziran 2025'e kadar uzattığını açıklayan Almanya, Türk vatandaşlarının vize başvurularının reddedilmesi durumunda itiraz haklarının geçici olarak devre dışı kalacağını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, pandemi sonrası artan vize başvurularıyla birlikte oluşan yoğunluğu azaltmak için bu kararı aldığını ifade etti. Vize randevuları için uzun süreler beklenmesinin önüne geçmek amacıyla itiraz başvurularını değerlendiren ekibin, vize başvurularını hızlıca yanıtlayacak başka alanlara kaydırılmasına karar verildiği açıklandı. Bu düzenleme, Türkiye’den Schengen vizesi almanın giderek zorlaştığı bir dönemde, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik vize politikasında ek bir kısıtlama olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.