Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı: Alman Bakan, Merih Demiral için yaptırım istemişti

A Milli futbol takımımızın EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2 golle geçmesinin ardından Merih Demiral'ın yaptığı gol sevinci UEFA'nın soruşturma açmasına sebep olmuştu. Alman İçişleri Bakanı UEFA'dan Merih Demiral için yaptırım talebinde bulununca Dışişleri Bakanlığından tepki gecikmedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı: Alman Bakan, Merih Demiral için yaptırım istemişti
Yayınlanma:

Almanya İçişleri Bakanı Faeser'in, A Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya maçı sonrası yaptığı bozkurt işaretli gol sevinci üzerine UEFA'ya yaptırım talebinde bulunmasıyla ilgili olarak, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye, bu yaptırım talebini kabul edilemez buluyor ve konunun sportif bir etkinlik çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'ne konuyla ilgili rahatsızlıklarını ileterek, siyasi ve diplomatik tepkilerin yersiz olduğunu ifade ettiler.

Bu gelişme öncesi Dışişleri Bakanlığı, Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılması sebebiyle UEFA’ya sert tepki gösterdiği bir paylaşım yapmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından neler yaşanacağını zaman gösterecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.