Alper Gezeravcı, uzaya veda ediyor!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi için veda töreni düzenlendi.

Alper Gezeravcı, uzaya veda ediyor!
Yayınlanma:

Düzenlenen törende Alper Gezeravcı, öncelikle İngilizce daha sonra da Türkçe konuştu ve bu gelişme için teşekkür etti. Gezeravcı şunları söyledi:
“Gerçekleştirdiğim bu görevin gençlerimiz için ilham verici bir başlangıç noktası olmasını istiyorum. Türkiye’nin yüzyılına yakışan bir şekilde ilk insanlı uzay misyonumuzu gerçekleştirdik. Bunun için hem SpaceX, NASA, Türkiye Cumhuriyeti ve bu yolculukta yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Gezeravcı, 14 günlük uzay yolculuğu sonrası dünyaya geri dönecek.

14 günde çok sayıda deneye imza atan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan yolculuğa başlayacak ve 12 saat süren yolculuğun ardından dünyaya geri dönecek.

Uzay araştırmalarında önemli bir yere sahip olan Gezeravcı ve ekibi, uzun bir görevin ardından yarın Türkiye saatiyle 14.00'te Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) üzerinden ayrılacak. Astronotlar, Dünya'ya dönüş yolculuğu için planlanan inişi gerçekleştirmek üzere ISS'den ayrılacaklar.

Yapılan açıklamalara göre, inişin planlandığı noktalar arasında ABD'nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi'nde bulunan 7 potansiyel iniş noktası bulunuyor. Uzmanlar, atmosfer girişi ve iniş öncesi hassas hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte astronot ekibinin Dünya'ya sağlıklı bir şekilde dönmesini bekliyor.

Dünya'ya dönüş yolculuğu, tahmini olarak 12 saat sürecek. Ekip, uzay aracının atmosfere girişi ve ardından iniş için belirlenen noktaya başarılı bir şekilde ulaşmasıyla birlikte, uzun süren uzay görevini tamamlayacak. Gezeravcı ve ekibinin sağlıklı bir şekilde Dünya'ya dönmesi, uzay araştırmaları açısından önemli bir kilometre taşı olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.