Alper Gezeravcı'nın dönüşü tekrardan ertelendi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle SpaceX, Alper Gezeravcı ve mürettebatının dünyaya dönüşünü bir kez daha erteledi.

Alper Gezeravcı'nın dönüşü tekrardan ertelendi
Yayınlanma:

Florida'ki kötü hava koşulları sebebiyle Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması en erken 6 Şubat'ta gerçekleşecek.

SpaceX'in açıklamasında, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşullarının dönüş için uygun olmadığı belirtilirken, Dragon kapsülünün planlanan ayrılma tarihinin 6 Şubat Salı günü olduğu ifade edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuyla ilgili olarak "Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz" dedi.

Astronot Gezeravcı ve ekibinin dünyaya dönüşü yaklaşık 13 saat sürecek. Kapsül, Atlas Okyanusu ve Meksika Körfezi'ndeki belirlenen bir noktaya iniş yapacak. İniş sonrasında astronotlar gemiye alınacak ve ilk muayeneleri burada gerçekleştirilecek. Ekip daha sonra helikopterle havaalanına, ardından uçakla Houston'a götürülecek.

Uçaktaki doktorlar, bu süreçte astronotların genel sağlık kontrollerini yapacak. Houston'da astronotlar kapsamlı bir sağlık taramasından geçecek ve bir süre karantinada kalacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.