Altındağ Belediyesi ve İLKDER'in bu kermesi Gazze'ye nefes olacak

Ankara'da faaliyet gösteren İlke Kadın İlim Kültür ve Dayanışma Derneği (İLKDER) ve Altındağ Belediyesi, Gazze'ye yardım amacıyla büyük bir kermes düzenliyor. Hamamönü'nde gerçekleştirilen bu etkinlikte, ikinci el kıyafetler ve yiyecekler satılarak elde edilen gelir Gazze'ye gönderilecek.

Altındağ Belediyesi ve İLKDER'in bu kermesi Gazze'ye nefes olacak
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

İLKDER, ihtiyaç sahibi kişilere yönelik kermesler ve kampanyalar düzenleyerek maddi kaynak oluşturup manevi destek sağlıyor. Deprem gibi doğal afetlerde mağdurlara yardım ulaştıran dernek, aynı zamanda mültecilerin ve sığınmacıların da yanında yer alıyor.

İLKDER, koruyucu aile projeleriyle yetim çocuklara destek sağlıyor, su kuyusu projeleriyle ise özellikle Afrika’da temiz suya erişimi artırmaya çalışıyor.

whatsapp-image-2024-06-07-at-13-36-48-2.jpeg

KOLLAR BU KEZ GAZZE İÇİN SIVANDI

İLKDER üyelerinden Hadiye Kılıç, yaptıkları çalışmalara ilişkin olarak "Yıllardır dernek olarak Gazze ile irtibat halindeyiz; fakat 6 Ekim'den bu yana yaşanan katliamlardan sonra daha çok ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Çalışmaları hem İLKDER hem de STK'larda Kadın Birliği Platformu (KABİP) olarak gerçekleştiriyoruz." dedi.

Altındağ Belediyesinin destekleriyle düzenlenen kermes, Hamamönü'nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlikte, İLKDER gönüllüleri tarafından toplanan ikinci el kıyafetler ve hazırlanan yiyecekler satışa sunuluyor. Kermesten elde edilen tüm gelir, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu etkinlik, Gazze'deki zor durumdaki insanlara yardım eli uzatmak amacıyla düzenleniyor.

whatsapp-image-2024-06-07-at-13-36-46-1.jpeg

Hadiye Kılıç, kermes hakkında muhabirimize yaptığı açıklamada, "Toplumun temel taşı olan ailenin ve insanlığın cehalet, zulüm, mağduriyet, yoksulluk ve yetimlik karşısında ezilmesine engel olmayı amaçlıyoruz. Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olmak ve onlara destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

whatsapp-image-2024-06-07-at-13-36-48-4.jpeg

Bu etkinlik, toplumun her kesiminden insanları bir araya getirerek dayanışma ve yardımlaşmanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. İLKDER ve Altındağ Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği kermes, sıcak yaz günlerine rağmen büyük bir özveriyle çalışarak Gazze'ye umut olmayı hedefliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.