Altındağ Belediyesi yaptığı yatırımlarla göz kamaştırıyor

Altındağ Belediyesi’nin aylık olarak yayınladığı Gazete Anket isimli gazetenin 130. sayısı yayınlandı.

Altındağ Belediyesi yaptığı yatırımlarla göz kamaştırıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ Belediyesi’nin aylık olarak yayınladığı Gazete Anket isimli gazetenin 130. sayısı yayınlandı. Gazete son sayısında Altındağ Belediyesi geride kalan 3 yılda yaptıkları yatırımları ortaya koydu. Resmi veriler incelendiğinde 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Ankara’nın, nüfusu 100.000’in üzerinde olan ilçelerinde yatırıma en çok pay ayıran belediyenin Altındağ olduğu görüldü.

EN ÇOK YATIRIM ÇEVREYE YAPILDI

Geride kalan sürede Yaşam alanlarına ve sosyal çevreleşmeye önem veren Altındağ Belediyesi 15 noktada toplu konut projeleri gerçekleştirdi. Ayrıca Altındağlıların aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri şehrin gürültü ve stresinden uzak 59 büyük park, Çocuk ve gençlerin ekip ruhu ve disiplini de öğrenebilecekleri ve tamamen ücretsiz olan 20 spor tesisi ve 5 kapalı yüzme havuzu, 24 mahallede, üye sayısı 60 bini bulan ve kadınların aldıkları eğitimler ile bambaşka bir hayat deneyimini edindikleri Kadın Eğitim Kültür Merkezleri, 17 mahallede 30bin gence ulaşan Gençlik merkezleri, 13 adet kültür ve kongre merkezi, 14 mahalle camisi, 9 aile sağlığı merkezi 1 lise binası, her biri 420 metrekare alan üzerine 3 katlı ve 4 derslikli olarak inşa edilen 13 yeni müstakil anaokulu, her mahalleye bir kütüphane projesi kapsamında 3 halk kütüphanesi yapıldı. Bu yapım çalışmalarının yanı sıra çok eski model araçları elinden çıkaran Altındağ belediyesi 2005 yılından bu yana toplam 264 araç satın aldı.

ekran-resmi-2018-07-16-17.33.36.png

ANKARA’NIN CAZİBE MERKEZİ OLMUŞTUR

Gerçekleşen bu yatırımların haricinde 5 adet 112 acil servis istasyonu da açılmak için gün sayıyor. Altındağ kültürel değerler açısından da zengin bir ilçe. Bu tarihi değerleri koruma projelerinin de öneminin altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Hamamönü’nün restore edildikten sonra Ankara’nın merkezinde Turistik bir cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi. Tiryaki, “Çalışmaların Hamammarkasında da süreceğini dile getirdi. Bitirildiğinde yaklaşık 1000 dönüm büyüklüğünde olacak Altınköy’e de değinen Başkan Veysel Tiryaki, “Altınköy’ün bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu 100 yıl öncesinin köy hayatının burada yaşatıldığını” söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.