Altındağ’ın ilk halk kütüphanesi açıldı

“Her Mahalleye Bir Kütüphane” projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, Beşikkaya Mahallesi'nde halk kütüphanesi açtı. İlçenin ilk halk kütüphanesi özelliğini taşıyan kütüphanenin açılışına ilgi oldukça yoğundu.

Altındağ’ın ilk halk kütüphanesi açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER FOTOĞRAF

TİJEN ERDAL

Kültür Bakanlığı ve Altındağ Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan ilk halk kütüphanesi düzenlenen bir törenle vatandaşın hizmetine açıldı.

KİMLER KATILDI?

Ev sahipliğini Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin yaptığı açılışa, TBMM Eski Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Başbakan Eski Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Sami Güçlü, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OKUMA BÖLÜMLERİ YER A

altindag-kutuphane1.jpgLIYOR

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliği ile İnşaatı Altındağ Belediyesi tarafından yapılan iki katlı kütüphanede, okuma salonu, konferans salonu, ödünç kitap alma, gençlik-çocukluk bölümleri ile engelli vatandaşlara hizmet veren bir bölüm de bulunuyor.

TİRYAKİ: GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenin açış konuşmasını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediye olarak eğitime her zaman büyük değer verdiklerini ve bu konuda pek çok yatırım gerçekleştirdiklerini vurguladı. Tiryaki, “Biz, eğitime verdiğimiz hizmet ve çalışmalarımızla geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu düşüncelerle başlattığımız 'Her Mahalleye Bir Kütüphane' projemiz ile diğer mahallelerimizde de kütüphane çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Özellikle gençlerimizi okumaya teşvik etmeliyiz. Çünkü güçlü bir toplum, bilinçli nesiller yetiştirmekten geçer. Hedefimiz ayakları yere güçlü basan ve bilinçli nesiller yetiştirmek” dedi.

altindag-kutuphane7.jpg

OKUMAK ÖZGÜRLÜKTÜR

Başkan Tiryaki, anne ve babalara seslenerek, “Ne yazık ki artık evlerimizde bile çocuklarımız ders çalışamıyorlar. Bilgisayarlardan, tabletlerden, televizyonlardan kopup derse kendilerini veremiyorlar. Biz onları kendilerine gerçek dost olacak kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Çünkü küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanan bir çocuğu, kendi haline bıraksanız dahi, o çocuk doğru yolu bulur. Neslimizi korumak zorundayız ve kütüphaneler, bizim neslimizi koruyacağımız yerlerdir. Evlerimizi vitrinlerle süslemek yerine çocuklarımızın kitaplarını koyacağı kütüphaneye ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Size söz veriyorum, inşallah 20 kütüphaneyi bitirip teslim edeceğiz. İnşallah on yıl sonra Altındağ'da farklı bir nesil ortaya çıkacak” diye konuştu. Tiryaki, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in “Okumak Özgürlüktür” sözünü hatırlattı.

VEYSEL TİRYAKİ GÜZEL ÇOK HİZMETLER YAPIYOR

Başkan Tiryaki'ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Başkan Tiryaki, yıllardır Altındağ'a gerçekten çok güzel hizmetler getiriyor ancak Altındağ'a en çok yakışan kütüphanedir, kitaplardır. Kültür Bakanlığı'nın ilkini İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde başlattığı 'Yaşayan Kütüphaneler' uygulamasını tüm Anadolu'ya yayacağız. Küphanelirimiz artık sabah 08.00’da açılıp, akşam 22.00’da kapanacak” dedi.

BİLGİN: AÇILIŞLARA YETİŞEMİYORUZ

AK Parti Ankara milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin ise konuşmasında 15 günde bir açılış yapan Başkan Tiryaki'nin hizmetlerinin sayısını takip etmekte zorlandığını belirterek, "Veysel Beyi tebrik ediyorum. Ankara'nın en yoksul bölgesinin şehirleşmesidir, Altındağ'ın dirilişi; bu nedenle çok önemlidir. Hem mekan dokusu hem mimarisi ile... Kütüphaneler medeniyet demektir. Şehirlerimizi kitaplarla buluşturdukça, medeniyetimizin gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

EMRULLAH İŞLER’DEN TİRYAKİ'YE TEBRİK

Başbakan Eski Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler de Başkan Tiryaki'nin Altındağ'ın çehresini değiştirdiğine dikkat çekerek "Bugüne kadar Altındağ'da çok açılışa katıldık ama ilk defa bir kütüphane açılışına katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli Belediye Başkanımızı bu güzel hizmetinden dolayı kutluyorum. Altındağlı çocukları muhakkak bu kütüphaneye çekmek gerekiyor, onlara okuma alışkanlığını kazandırmamız şart" ifadelerini kullandı.

CEMİL ÇİÇEK: KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ ÖTESİ

Altındağ'ın Ankara'nın kalbi olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, “Ankara'nın ilçeleri içerisinde en çok değişen ve gelişen ilçemiz Altındağ'dır. Böyle bir ilçeye layık bir de Belediye Başkanımız var. Sayın Veysel Tiryaki. Kendisi, klasik belediyecilik anlayışının çok ötesinde işlere imza attı. O nedenle Tiryaki'nin bu hizmetleri, diğer tüm hizmetlerinden çok daha önemlidir” dedi.

KİTAP BAĞIŞLADI

Açılış konuşmalarının ardından protokolün açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar kütüphaneyi gezdi. Kütüphane üyelik kartını alan Başkan Tiryaki de Bilge mimar olarak adlandırılan Turgut Cansever'in "Osmanlı Şehri" kitabını imzalayarak kütüphaneye bağışladı. Açılışın ardından çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Kütüphanenin açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen minikler, Başkan Tiryaki'ye teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.