Anadolu Otoyolu bir anda savaş alanına döndü

Lastiği patlayan tıra çarpan kamyonet sonrasında otoyol savaş alanına döndü.

Anadolu Otoyolu bir anda savaş alanına döndü
Yayınlanma:

Bolu geçişinde meydana gelen trafik kazasında, Anadolu Otoyolu'nda seyir halinde olan ve lastiği patlayan bir tır, emniyet şeridinde beklerken arkadan gelen bir kamyonet tarafından çarpıldı. Kaza sonucunda kamyonet sürücüsü yaralanırken, tırın dorsesinde bulunan yük ise otoyola dağıldı.

Olay, Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde Doğu gişeleri mevkiinde gerçekleşti. Tır sürücüsü Yusuf Y.'nin kullandığı 06 DDT 803 plakalı aracın ön lastiği patladı. Patlamanın ardından aracını emniyet şeridine çeken sürücü, gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Ancak, aynı istikamette seyreden Salim Ö. idaresindeki 34 FUC 978 plakalı kamyonet, emniyet şeridinde bekleyen tırın dorsesine çarptı.

Çarpmanın etkisiyle kamyonet, otoyolu 2 şerit üzerinde kapatırken, kazada kamyonet sürücüsü Salim Ö. yaralandı. Kamyonetin kasasındaki malzemeler ise yola saçıldı, otoyolun bir bölümü savaş alanına döndü. Durum, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi ve olay yerine sağlık, polis, itfaiye, jandarma, AFAD ve karayolları ekipleri sevk edildi. Kazanın etkisiyle 2 şeridin tamamen kapanması nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

İtfaiye ekipleri, kamyonet sürücüsünü aracın içinden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralı sürücü Salim Özcan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Karayolları ekipleri ise otoyola saçılan malzemeleri temizledi.

Tır sürücüsü Yusuf Y., aracının arızalı olduğunu ve ön lastiğinin patladığını belirterek, "Aracım arızalıydı, ön lastik patladı" dedi. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.