Anadolu Üniversitesi 30 yıldır Türkiye'nin turizm eğitimine katkı sağlıyor

1993 yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olarak kurulan Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 30 yıllık köklü geçmişiyle turizm sektörüne nitelikli ve yetkin profesyoneller kazandırmaya devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi 30 yıldır Türkiye'nin turizm eğitimine katkı sağlıyor
Yayınlanma:

Günümüzde Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleriyle, teorik eğitimi uygulamayla başarıyla birleştirerek sektördeki ihtiyaçları karşılıyor.

Fakültenin Yönetim Kadrosu ve Akreditasyon Başarısı

Fakülte, Dekan Prof. Dr. Semra Günay, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Yılmaz ve Doç. Dr. İnci Oya Coşkun tarafından yönetiliyor. Türkiye'de turizm alanında tüm bölümleriyle akredite olmuş az sayıdaki fakültelerden biri olan Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, YÖK ve YÖKAK tarafından yetkilendirilmiş tek akreditasyon kuruluşu TURAK’ın (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) akreditasyon sürecinden geçerek bu başarısını tescillemiş durumda.

BÖLÜMLERİN EĞİTİM YAKLAŞIMLARI VE SAĞLADIĞI İMKANLAR

Fakültenin bünyesindeki Turizm İşletmeciliği Bölümü, turizm işletmelerinin yönetimini etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilecek yöneticiler yetiştiriyor. Turizm Rehberliği Bölümü, profesyonel turist rehberleri ve turizm araştırmacıları yetiştirirken, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yetenekli şefler ve gastronomi araştırmacıları yetiştirmeyi hedefliyor.

ÖĞRENCİ ODAKLI EĞİTİM VE STAJ İMKANLARI

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrenci odaklı yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Fakülte, sektördeki önemli işletmelerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla protokoller imzalayarak öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini destekliyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye’nin ilk ve tek Nörogastronomi ve Duyusal Analiz Laboratuvarı gibi modern imkanlarla donatılmış durumda. Ayrıca, Erasmus+ değişim programları kapsamında öğrenciler, Avrupa ve Asya'daki çeşitli üniversitelerle işbirliği yaparak uluslararası deneyim kazanabiliyor.

TEKNİK VE FİZİKİ İMKANLAR VE MEZUNİYET SONRASI KARİYER OLANAKLARI

Fakülte, teknik ve fiziki altyapısıyla öğrencilere üst düzey uygulamalı eğitimler sunuyor. Bilgisayar laboratuvarları, CRS laboratuvarları ve uygulama mutfakları gibi imkanlar öğrencilerin becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Mezunlar, konaklama, yiyecek ve içecek, seyahat, rekreasyon, ulaştırma gibi birçok alanda iş bulabiliyor. Ayrıca, kendi girişimcilik becerilerini kullanarak kendi işlerini kurma fırsatına da sahipler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.