Anadolu'nun ilk demir köprüsünü Kırıkkale'de keşfedin!

Kırıkkale tarihsel arka planıyla dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Milli mücadele döneminde etkin bir rol oynayan Tarihi Demir Köprü de Kırıkkale'de ziyaret edilmesi gereken önemli eserlerden...

Anadolu'nun ilk demir köprüsünü Kırıkkale'de keşfedin!
Yayınlanma:

Kırıkkale Anadolu Coğrafyası içerisinde gerek kültürü gerekse tarihi eserleriyle ayrı bir konuma sahip. Birçok farklı yapısıyla dikkatleri üzerine toplayan Kırıkkale, bu kez de Tarihi Demir Köprü ile merak uyandırıyor.

MİLLİ MÜCADELENİN KİLİT NOKTALARINDAN

Tarihi Demir Köprü birçok açıdan ilklere şahit olmuş bir yapı. Anadolu'nun ilk demir köprüsü sıfatıyla bilinen Tarihi Demir Köprü, milli mücadele zamanında da kurtuluşu sağlayan önemli bir alan oldu. Bu köprü üzerinden Kurtuluş Savaşı esnasında Ankara'ya gıda ve cephane ürünleri taşınarak güçlü bir mücadele yürütüldü.

tarihi-demir-kopru.jpg

Tarihi Demir Köprü Sultan II. Abdülhamid tarafından yaptırıldı. Türkiye'nin ilk demir köprüsü olarak tarihe geçen köprü, Yahşihan Demir Köprü veya Abdülhamid Köprüsü olarak da biliniyor.

Tarihi Demir Köprü, Kızılırmak üzerinde yapıldı. Ankara üzerinden Bağdat'taki İpek Yolu'na ulaşmak amaçlı inşa edilen Tarihi Demir Köprü'nün inşaatına 1901 yılında başlandı ve 1905 yılında inşaat tamamlandı. Bir asrı geçkin bir süredir ayakta kalmayı başaran Tarihi Demir Köprü yayalar tarafından hala kullanılan ender eserlerden...

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.