Anadolu'nun önemli değerlerinden: Şeyh Şamil Camii ve Türbesi

Yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası çok sayıda değerli ismin yetiştiği önemli merkez oldu. Yaşadığı döneme önemli katkıları bulunan bu değerli insanlar, günümüzde hala saygı ve sevgi ile anılıyor.

Anadolu'nun önemli değerlerinden: Şeyh Şamil Camii ve Türbesi
Yayınlanma:

Anadolu'nun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Şeyh Şamil de hala saygınlığını koruyan bir zaat olarak karşımıza çıkıyor. Şeyh Şamil'in kendisi tarafından yaptırılan Şeyh Şamil Camii Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde konumlanıyor. Camii'nin 15'nci yüzyılda yaptırıldığı tahmin ediliyor.

KIRIKKALE'NİN KERAMETLİ BİR İSMİ: ŞEYH ŞAMİL

Sulakyurt ilçesinin kurucusu olarak bilinen Şeyh Şamil'in ismi Evliya Çelebi'nin en büyük eseri olan Seyahatname'de de geçiyor. Evliya Çelebi, Seyahatnamesi'nde Şeyh Şamil'den saygın bir kişi olarak söz ediyor ve asıl adının ise Hamza olduğunu belirtiyor. Şeyh Şamil'in Bayrami tarikatına bağlı olduğunu eserinde yazan Evliya Çelebi Şeyh Şamil'in kerametli bir kişi olduğunu da ifade ediyor.

turbe.jpg

Kırıkkale nezdinde önemli bir yere sahip olan Şeyh Şamil için kendi yaptırdığı caminin yanına yapılan Şeyh Şamil Türbesi de dikkat çekiyor. Yıl içinde çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Şeyh Şamil Camii ve Türbesi Kırıkkale ve Anadolu'nun önemli eserleri arasında yer alıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.