Ankara Batıkent metro istasyonundaki kovalar pes dedirtti!

Ankara metrolarında dönem dönem yaşanan sel baskınları ve arızalar Başkentlilere zor anlar yaşatıyor. Aylardır su damlatan Batıkent metro istasyonunun tavanı için ilginç çözüm bulan yetkililer, 2024 yılında 90'ların yöntemi olan kova ile önlem almaya çalışıyor. Bu durum, her gün yüzlerce Ankaralı tarafından kullanılan istasyonda rahatsızlık oluşturuyor.

Ankara Batıkent metro istasyonundaki kovalar pes dedirtti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Başkent Ankara'da dönem dönem aşırı yağış sonrası metrolarda su baskını ve tavan damlaması yaşanıyor. Geçtiğimiz ay meydana gelen aşırı yağış sonrası Törekent durağı başta olmak üzere birçok noktada sel baskını yaşanmış, yolcular kepçelerle tahliye edilmişti.

Her yağış sonrası Ankara metrolarında yaşanan bir başka sorun ise tavanlardan damlayan sular oluyor. Daha önce Söğütözü metro durağında yaşanan tavan damlamasının bir benzeri de Batıkent durağında devam ediyor.

Batıkent metro istasyonunun girişinde, tavanın çeşitli yerlerinden damlayan su nedeniyle yere konulan kovalar dikkat çekti. Tavanın su sızmasının sebebi henüz bir çözüme kavuşturulamamışken, özellikle yoğun saatlerde metro istasyonunu kullanan vatandaşlar, karşılaştıkları kova manzarası ile hem şaşkınlıklarını gizleyemiyor hem de yürümekte zorluk yaşıyor.

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Metro istasyonunu sıkça kullanan memur bir vatandaş, “Sabahları işe yetişmek için acele ediyorum ve bu kovalar yüzünden birkaç kere takılmışlığım oldu. Bu durum hem tehlikeli hem de can sıkıcı. Ne zaman çözümlenir bilemiyorum.” sözleriyle yaşadığı mağduriyeti anlattı.

1-4-001.jpg

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA YOK

Konuyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Vatandaşlar, yetkililerin bu duruma bir an önce el atmasını ve kalıcı bir çözüm bulunmasını bekliyor.

1-3-001.jpg

Batıkent metro istasyonundaki su damlamasının kış aylarında daha büyük problemlere yol açabileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor.

Bazı metro istasyonlarında ise yoğun yağış dönemi önlem alınan kovaların art niyetli kişiler tarafından devrilerek "Metroyu sel bastı" algısı oluşturuluyor. Bu konuda da Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü kamera kayıtlarından tespit ettikleri kişileri kamuoyuna açıklıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.