Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı için yeşil ışık yaktı: CHP'de adaylık yarışı kızışıyor

2028 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP'de adaylık tartışmaları şimdiden başladı. Partinin önde gelen isimleri arasında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adı sıkça anılıyor. Bu süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı için yeşil ışık yaktı: CHP'de adaylık yarışı kızışıyor
Yayınlanma:

TV100 ekranlarında yayınlanan "Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı" programında, Gazeteci Sinan Burhan, Mansur Yavaş ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını aktardı.

Burhan, uzun yıllardır tanıdığı Mansur Yavaş'ı ilk defa telefonla aradığını ve Yavaş'ın uçakta olduğunu söyleyerek kendisinden mesaj atmasını istediğini belirtti. Hacır, mesajında Yavaş'a, anketlerde isminin Cumhurbaşkanı adayı olarak ön planda çıktığını ve partisi tarafından aday gösterilmesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını sorduğunu ifade etti. Mansur Yavaş, Burhan'ın bu sorusuna, "Elbette bu yükün altına girerim, Cumhurbaşkanı adayı olurum. şeklinde yanıt verdi.

Gazeteci Sinan Burhan, Mansur Yavaş'a muhalif bir duruş sergilemesine rağmen, Yavaş'ın kendisine böyle açık bir cevap vermesi sebebiyle teşekkür etti.

Bu açıklama, Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ilk kez net olarak adaylığa ışık yaktığı bir açıklama olarak dikkat çekerken CHP içinde bu açıklamanın nasıl tepki göreceği merak konusu.

CHP'DE MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU REKABETİ

CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri sıkça konuşuluyor. Parti içinde bazı isimler, bu iki isme destek açıklamaları yapmaya başladı. Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktığı iddiası, parti içindeki rekabeti daha da kızıştıracak gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.