Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı TUSAŞ saldırısıyla alakalı sosyal medya paylaşımlarına soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde Kahramankazan'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısının ardından sosyal medya paylaşımlarına yönelik soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı TUSAŞ saldırısıyla alakalı sosyal medya paylaşımlarına soruşturma başlattı
Yayınlanma:

Başsavcılığın yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili olarak bazı yazılı ve görsel medya organlarında ve sosyal medya platformlarında, “soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek, kamuoyunu yanlış bilgilendirecek veya toplumda korku ve kaygıya neden olabilecek” içeriklerin paylaşıldığına dair bilgi ve tespitlerin olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu tür paylaşımların, maddi gerçeğe ulaşmak ve failleri tespit etmek amacıyla yürütülen soruşturmayı olumsuz etkileyebileceği vurgulandı. Bu nedenle, Türk Ceza Kanunu’nun 213. maddesinde yer alan “Halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit”, 217/A maddesinde belirtilen “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve 285. maddede düzenlenen “Gizliliğin ihlali” gibi suçlara ilişkin olarak, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Başsavcılık, halkın doğru bilgilendirilmesi ve kamu güvenliğinin sağlanması adına bu adımın atıldığını duyurdu. Soruşturmanın kapsamı ve ilerleyişine dair gelişmelerin takip edileceği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.