Ankara Ege illerini konuk edecek

Tarihi doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve kendine has lezzetleri ile Türkiye’nin incisi olan Ege Bölgesi Ankara’ya taşınıyor.

Ankara Ege illerini konuk edecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLTEN KURT

18 Ekim-22 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanan Ege İlleri Tanıtım Günleri, Afyonkarahisar, Muğla, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Uşak illerini EGEM platformu çatısı altında buluşturarak birbirinden özel yöresel ürünlerini sergileyecek.

10 YILDIR GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENİYOR

RuAn Fuarcılık tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma bağlarının kuvvetleneceği bu özel etkinlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından fidan dağıtımı gerçekleştirilecek. 10 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Günleri bu yıl da Ankara ve çevre illerden gelen misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Ege’nin en meşhur doğal lezzetleri olan zeytin ve zeytinyağı, tulum peyniri, kaymak, sucuk, kuru incir, üzüm, pekmez ve mesir macunun sergileneceği fuarda halk oyunları gösterileri ile ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşatılacak.

YENİ GÖZDE DEVE SUCUĞU

Sedef, egzama, karaciğer hastalıkları, damar tıkanıklığı, tansiyon, şeker ve kalp hastalıklarına şifa olarak bilinen deve sucuğu Ege’nin Aydın ilinde özel olarak üretiliyor. Baharatı az olan deve sucuğunun et oranı diğer sucuklara oranlara oldukça fazla. Yöresel lezzetlerin yanı sıra turistik değerleri ile de dikkat çeken Ege illerinde deve sucuğu turistlerin gözdesi.

EVE SAHİBİ AFYON OLACAK

Üretimine 14. ve 15. yüzyıllarda başlanılan lokumun bugünkü biçimine 19. yüzyılda ulaştığı biliniyor. Yurtdışında Türk ismiyle özdeşleşerek şöhret bulmuş yegâne gıda maddesi olan lokum Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Stantlarda her çeşit lokumun sergileneceği fuarda adeta lezzet yarışı yaşanacak. RuAn Fuarcılık organizasyonu ile 18-22 Ekim tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan Ege İli Tanıtım Günleri etkinliğine bu yıl Afyon şehri ev sahipliği yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.