Ankara-İstanbul arası yeni yol için adım atıldı

İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi için kollar sıvandı. Yapılacak olan yeni yol ile Ankara-İstanbul arası daha da kısalacak.

Ankara-İstanbul arası yeni yol için adım atıldı
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arası yeni yol çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TRT Haber'in soruların yanıtlayan Bakan Uraloğlu, ''Araç sahipliği 28 milyonlara ulaştı. Artık bu yollar yeterli gelmiyor. Yeni yollara ihtiyacımız var.'' dedi.

batkanuraloglu.jpg

ANKARA-İSTANBUL ARASI SÜPER HIZLI TREN

2024 seçimlerinden önce hizmete açılması planlanan Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Taşoluk İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin en büyük mega kenti olan İstanbul-Ankara arasında da öncelikle Süper Hızlı Tren Hattı projemiz var. 4 istasyon olacak muhtemelen. 80-85 dakikalık bir seyahat süresi ile neredeyse kapıdan kapıya seyahat imkanı tanımış olacağız. 344 kilometre uzunluğa ve 350 kilometre hıza sahip." dedi.

Yeni bir oto yol projesinin de üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Ankara'dan başlayıp Nallıhan-Göynük-Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak." diye konuştu.

BOLU YOLU ÖNÜMNÜZDEKİ GÜNLERDE YENİDEN TRAFİĞE AÇILIYOR

Yapacakları yeni yol projeleriyle Türkiye'nin bu anlamdaki elini de güçlendirmiş olacaklarını belirten Bakan, şunları kaydetti: "Ankara ile İstanbul arasında şu anda devlet yolumuz var. Bu halen hizmet ediyor. Bir ay süredir Bolu Dağı'nda geçen yıl meydana gelen bir heyelandan dolayı Ankara-İstanbul arasını ulaşıma kapatmıştık. Önümüzdeki günlerde orayı açacağız. Artık bu yollar yeterli gelmiyor."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.