Ankara Kızılay'da sabırsız yayalar kazaya davetiye çıkarıyor

Ankara Kızılay'da trafik ışıklarına uymayan yayalar, hem kendilerini hem de araçları tehlikeye atıyor. Yayaların sabırsız davranışları ve trafik ışıklarının yetersiz olduğu yönündeki şikâyetler, bölgede kazalara davetiye çıkarıyor.

Ankara Kızılay'da sabırsız yayalar kazaya davetiye çıkarıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın merkezi Kızılay'da trafik ışıklarına uymayan yayalar, hem kendilerini hem de araçları büyük bir tehlikeye sokuyor. Günlük yaşamın hızla aktığı bu bölgede, özellikle iş saatleri ve yoğunluk dönemlerinde, yayaların trafik ışıklarının süresini beklemeden koşar adımlarla karşıya geçmeleri kazalara davetiye çıkarıyor.

adsiz-tasarim.png

KIZILAY TARFİĞİNDE AŞILMAYAN SORUN

Kızılay'da sıkça karşılaşılan bir durum olan bu olay, hem yayaların hem de araçların güvenliğini tehdit ediyor. Yayaların, trafik ışıklarının süresinin yetersiz olduğunu belirtmeleri veya zaman kaybetmek istememeleri nedeniyle kuralları hiçe sayarak karşıya geçmeleri, kazaların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle trafikteki araçların aniden durması veya yayaların hızla yola fırlamaları, kaza riskini artırıyor.

adsiz-tasarim-1.png

Bazı yayalar, trafik ışıklarının karşıdan karşıya geçmek için yeterli süre vermediğini belirtirken, diğerleri Kızılay gibi yoğun trafikli bölgelerde geçiş üstünlüğünün her zaman sağlanamayacağını öne sürüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum