Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan zor sorular: Emeklinin hakkını bakanlara sordu

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, memurlara yapılan seyyanen zamdan sonra emekli memur maaşlarında büyük farklılıklar oluştuğunu belirterek Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a soru önergesi verdi.

Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan zor sorular: Emeklinin hakkını bakanlara sordu
Yayınlanma:

Ankara milletvekilleri arasında verdiği önergeler ve toplumdaki sorunları dile getirerek dikkatleri çeken İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, bu sefer de memur emeklilerinin "hesabını sordu."

Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından, "EMEKLİ MEMUR MAAŞLARI HAKKINDA" başlığıyla yaptığı pallaşımda, "Memurlara yapılan seyyanen zamdan sonra emekli memur maaşlarında büyük farklılıklar oluşmuştur. Buradan hareketle Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a soru önergesi verdim." dedi.

Zorlu, X hesabı üzerinden bugün yaptığı paylaşımının devamında, "Yaklaşık 2.4 milyon memur emeklisinin maaşları açlık ve yoksulluk sınırının altıda kalmıştır. Ayrıca emekli olunca maaşların çok fazla düşeceği endişesiyle memurlar emekli olmak istememektedir. Bu durum hem çalışma barışına aykırıdır hem de devletin işleyişini olumsuz etkilemektedir. Buradan hareketle Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a soru önergesi verdim." ifadelerine yer verdi.

ZORLU'DAN ZOR SORULAR

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, bakanlara şu soruları yöneltti:

  • Temmuz 2024 itibariyle en düşük memur maaşı ile en düşük emekli memur maaşı arasındaki fark kaç TL’dir?
  • En düşük memur kök maaşı kaç TL’dir?
  • Son 3 yıla bakıldığında yıllar itibariyle kamuda emekli olan personel sayıları ne kadardır?
  • Bu adaletsizliği gidermek adına emekli memur maaşlarına refah payından ek bir zam verilmesi düşünülmekte midir?

Kürşad Zorlu, geçtiğimiz günlerde TBMM'ye verdiği kanun teklifiyle Türkiye'deki sığınmacılar için belirli bir süre öneresinde bulunmuş, Cumhurbaşkanı'ndaki yetkilendirmenin TBMM'ye verilmesi gerektiğini savunmuştu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.