Ankara, Özhaseki ile tarihi adımlar atacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Stratejik Daire Başkanlığı’na atanan Muhammed Hakan Tanrıöver, Ankara ve Ankaralıların geleceği için, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki’nin “Kültür Yolu Projesi”ne tam destek verdi.

Ankara, Özhaseki ile tarihi adımlar atacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Stratejik Daire Başkanlığı’na atanan Muhammed Hakan Tanrıöver, Ankara ve Ankaralıların geleceği için, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki’nin “Kültür Yolu Projesi”ne tam destek verdi. Projeyi, çok büyük bir mutlulukla izlediğini ifade eden Tanrıöver; “Farabi’nin El Medinetü'l Fazıla’sında bahsettiği gibi; şehirleri özgür kılması, diğerlerinden farklılığını ortaya koyması, kültürel kodları meydana çıkarması açısından son derece önemli bir proje. Aynı zamanda, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, 1940'larda kaleme aldığı Beş Şehir’deki Ankara’sını da yansıtıyor. Sn. Mehmet Özhaseki de ‘Kültür Yolu Projesi’nde, aynı bakış açısına sahip.” değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıöver, bu kültür yolundaki hatıralara da dikkat çekerek; “Şu an, Resim Heykel Müzesi olarak kullanılan Türk Ocağı binasıyla, Taceddin Dergâhı arasındaki ilişkiyi bu kültür yolu içerisinde görüyoruz. Yine, 1960'lı yıllarda inşa edilen Türk Tarih Kurumu binasının taşları ile Ankara Kalesi’nin taşları aynıdır. Bu, Türkiye’deki ve Ankara’daki Mimarlık Fakültesi öğrencileri için bir başyapıt olarak görülür” dedi. Bu yönüyle; Mehmet Özhaseki’nin, seçim kampanyasına ‘Kültür Yolu Projesi’yle başlangıç vermesini takdir ettiğini açıkladı.

‘Kültür Yolu Projesi’nin, Ankara Garı tarihine tanıklık edilmesi yönünde de katkı sağlayacağını ifade eden Tanrıöver; “Ankara Garı, tarihselliği ile önemli bir parça. Çünkü iletişimi, Sakarya’nın lojistiğini, Büyük Taarruzun lojistiğini, boz kalpaklı Kuvâ-yi Milliyecilerin haberlerini, ümitlerini, iletişimini sağlıyordu. Dolayısıyla bu büyük hatıra yolunun ‘Kültür Yolu Projesi’ olarak ortaya çıkması, bu hafıza mekânların yeniden hatırlanması, tanıtılması, yaşatılması; Türkiye’nin Milli Kültür şuuruna önemli katkılar sağlayacaktır. Ankara için kalkınmada itici bir güç olacaktır. Ülkemize, Ankara’mıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.