Ankara’da Ağrı rüzgarı esiyor

Ankara'da ilk kez gerçekleşen 4 gün sürecek olan Ağrı Tanıtım günleri, siyasetçiler, işadamları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılışı gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan tanıtım günleri büyük ilgi gördü

Ankara’da Ağrı rüzgarı esiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

HAKAN AYDEDE

Ağrı Valiliği ve Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Ağrı Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Ankara’da ilk kez gerçekleşen 4 gün sürecek olan Ağrı Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Ağrı Valiliği ve Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen tanıtım günleri İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Eyvan Folklor ve Gençlik Kulübü Derneği de dans gösterisi düzenledi. Tanıtım Günleri’nde ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklar stant açarak tanıtım yaparken, yöresel ürünler ve lezzetler de tanıtıldı.

AÇILIŞA İLGİ YOĞUNDU

Programa Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri Aydemir, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Ağrı Valisi Süleyman Elban, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Savcı Sayan, AK Parti eski Milletvekili Fatma Salman, ARKOZ Çimento’nun sahibi Emin Uçar’ında aralarında bulunduğu işadamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

agri-gunleri-2.jpg

KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Türkiye içerisinde barındırmış olduğu kültürel çeşitliliğiyle, farklılıklarıyla tam bir güç ortağı. Eğer barışın, huzurun, kardeşliğin, bilincini tam olarak idrak etmezsek, gerçekten bizi sürüklemek istedikleri bu kaotik ortama sürüklenirsek bugünleri mumla ararız. Biz devlet olarak, hükümet olarak bu ülkede huzuru, barışı muhafaza etmek için her türlü adımı atmaya karar verdik ve bu kararlığımız ve azmimizi her zaman göstermeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

SOĞUK İLİN SICAK İNSANLARI

Ağrı Valisi Süleyman Elban da Ağrı’nın tüm ilçelerini sayarak, hepsinden selam getirdiğini söyledi. Vali Elban, Ağrı’nın en soğuk şehirlerden bir olmasına rağmen, insani sıcaklığı en yüksek şehir olduğuna vurgu yaptı.

Eskişehir Ağrılılar Kültür ve Dayanışma Derneği (ESAĞDER) Başkanı Mehmet Şerif Karaca da “Eskişehir’de 35 bin Ağrılı hemşehrilerimiz var. Bugün Ağrı günlerinin açılışına geldik. Ankara’daki vatandaşlarımızla kaynaşmak için burada bulunuyoruz. Halkımızla bütünleşmek, aynı zamanda sorunlarını yakinen bilmek, hemşehrilerimize her nerede olurlarsa olsunlar yardımcı olmak amacıyla düzenlenmiş bir program. Bizler de onun için katıldık. Katılım çok yüksek oldu. Biz Ağrılı olmamıza rağmen Eskişehirli hissediyoruz, bütünlemiş insanlarız. Onun için yalnız Ağrılılar değil, herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

agri-gunleri-3.jpg

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI VERDİLER

Programda Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri Aydemir, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da yaptıkları konuşmada Ağrı’nın güzelliklerine değinerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmaların ardından Ağrı Tanıtım Günleri’nin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.