Ankara’da birlik olalım, Kırşehirliye kazandıralım

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Ankara’da yaşayan Kırşehirlilere seslenerek “Başkent’te 400 bine yakın Kırşehirli, Sincan’da ise 70 bine yakın Kırşehirli olduğunu öğrendim. Sizler Ankara’da bir ve beraber olursanız bu bize yansır." dedi.

Ankara’da birlik olalım, Kırşehirliye kazandıralım
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

ORHUN YILDIZ

Yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Sincan Kırşehirliler Derneği muhteşem bir organizasyona imza attı. Kırşehirliler tek çatı altında toplayarak “Birlik Beraberlik ve Dayanışma” gecesi düzenleyen Sincan Kırşehirliler Derneği Kırşehirlilik bilincini Ankara’da yaşatmanın gururunu yaşadı. Birlik, beraberlik ve dayanışma gecesine Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ve yönetim kurulu üyeleri, Kırşehirli işadamları, bürokratlar ve Ankara’da yaşayan çok sayıda Kırşehirli katıldı.

kirsehirliler-3-006.jpg

KIRŞEHİR TÜRKLÜĞÜN MERKEZİDİR

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci “Gönüllü yapılan işler her zaman kıymetlidir. Bu dernekçilik işleri de federasyon işleri de hep gönüllü olarak yapılan işler ve ciddi bir enerji isteyen işlerdir. Sekiz yıldır Kırşehir’imize hizmet ediyoruz belediye başkanı olarak. Kırşehir’de doğup büyüyüp orada yaşamış ve gerçekten Kırşehir’i çok seven bir insan olarak Kırşehir’imizi geleceğe hazırlamak ve her şeyden önemli olan Kırşehir’e bir vizyon çizmek için mücadele ediyoruz. Kırşehir Türkiye’de en önemli şehirlerden bir tanesi. Halin İnancın ifadesiyle “ Kırşehir Türklüğün merkezidir.” Çünkü Anadolu’ya göç eden bütün Türk obalarının ilk uğrak yeri her zaman Kırşehir olmuştur” dedi.

kirsehirliler-4-005.jpg

AHİLİĞİN MERKEZİ KIRŞEHİR’DİR

Başkan Bahçeci Ahilik ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatarak “Ahi Evran’ın kurmuş olduğu Ahilik teşkilatı sayesinde Anadolu’ya sevk edilmişler ve bu topraklar onların sayesinde bizim vatanımız olmuştur. Belediye olarak Kırşehir’de Ahiliği tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız Ahi Evran Külliyesi ile birlikte Ahiliğin tekrar Kırşehir’i merkez alarak tüm Türkiye’de kutlanmasını sağladık. Şimdi Ahi Evran Vakfı kanunu mecliste bekliyor. O kanun çıktığında Ahi Evran’ın talan edilmiş mallarını tekrar Ahi Evran’a iade etmiş olacağız bununla birlikte de Kırşehir’de Ahilik merkezli tekrar bir yükseliş olacaktır” dedi.

kirsehirliler-5-003.jpg

KIRŞEHİR’İN EN BÜYÜK SERMAYESİ İNSANIDIR

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci “Kırşehir büyük bir şehir değil ama gerçekten Kırşehir’in en büyük sermayesi insanıdır. Bana bazen soruyorlar Kırşehir’in neyi kıymetlidir? Diye bende her zaman “İnsanı” cevabını veriyorum. Vatanına bağlı milletine sevdalı ve entelektüel birikimi olan nadir şehirlerden bir tanesidir Kırşehir ve içinden her dönem çok önemli insanlar çıkmıştır. İşte bugün Danıştay Başkanımız Zerrin Hanım Kırşehirlidir. Gerçekten bir Kırşehir hanımefendisi her şeyiyle Kırşehir’i temsil eden bir büyüğümüz. İşte böyle isimleri de biz Ankara’da önemli yerlerde görünce gurur duyuyoruz. Bizim gücümüze güç katıyor” dedi.

kirsehirliler-5-004.jpg

ANKARA’DA BİRLİK OLALIM KIRŞEHİR’DE KAZANALIM

Ankara’da yoğun olan Kırşehirliler nüfusuna değinen Başkan Bahçeci “Ankara’da 400 bine yakın Kırşehirli Sincan’da 70 bine yakın Kırşehirli olduğunu öğrendim. Şimdi bu Kırşehirlilerin güçlerini birleştirmesi Kırşehirliler için son derece önemli. Kırşehirliler beraber olursa birlikte hareket ederse küçük sebeplerden dolayı kişisel sebeplerden dolayı parçalanmaz bölünmezse hem Kırşehir kültürünü Ankara’da daha güzel yaşatacağız hem de gelecek nesillere evlatlarımıza Kırşehirlilik bilincini ve kültürünü miras olarak bırakma şansımız olacak. Büyüklerimizin birçoğu Kırşehir’de doğdu ama yeni nesil Ankara’da doğdu. Belki Kırşehir’e birkaç defa gittiler geldiler. Memleketlerinden kopmamaları memleketlerini iyi tanımaları için Kırşehir kültürünün gelecek nesillere aktarılması için işte bu organizasyonlar çok önemli. Bizde Kırşehir Belediyesi olarak bu derneklerimizin her zaman yanındayız. Bu derneklerimizin federasyon çatısı altında toplanması da daha önemlidir. Çünkü hep Hilmi Başkanımla konuştuğumuzda Kırşehir’le ilgili bir karar aldığımız da en küçüğüne bile bu kararın ulaşması ve birlikte hareket edebileceğimiz bir organizasyonu Ankara’da kurmamız hepimiz için son derece önemli.

kirsehirliler-6-006.jpg

190 KM UZAKLIKTA BİR MEMLEKETİN ANKARA’DA YAŞAYANLARIYIZ

Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “Sincan’da ciddi bir Kırşehir nüfusu var. Ciddi bir Kırşehir seçmeni var. Bugün bir arada kaynaşmaya Kırşehirlilik ruhunu, Kırşehirlilik özlemimizi gidermek amacıyla buradayız. Kırşehirliler Federasyonu 2003 yılında konsept olarak kuruldu. 2004 yılında federasyon olduk ve o günden bugüne Ankara’da yaşayan Kırşehirlilerin kurmuş olduğu dernekleri bir şemsiye altında toplamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Bu kurulan bölge, belde, ilçe derneklerimizin içlerinde yapmış oldukları çalışmaları huzurlarınızda takdir ediyorum. Bunlardan biriside Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yüksel Bey ve yönetimin de bulunan arkadaşlar. 190 km uzaklıktaki bir memleketin Ankara’da yaşayanları olarak bir aradayız. Bugün aramızda Kırşehir’in başarılı belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’de var. Başkanımıza Kırşehir’imize yaptığı hizmetlerden dolayı da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2017-03-27-at-14.37.27.jpeg

SİNCAN’DA NÜFUSUMUZ 70 BİN CİVARINDA

Gecede konuşan Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yüksel Toklucu “Birlik ve beraberliğimizin arttığı şu günlerde bizleri yalnız bırakmayan Kırşehirli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Biz Sincan’da yaşayan Kırşehirliler olarak nüfusumuz 70 bin civarında Ankara’da ise toplam nüfusumuz 400 bine yakın. Biz Kırşehirliler Sincan ve Ankara’da kenetlenip tek ses olursak her zaman biz kazanırız” dedi.

whatsapp-image-2017-03-27-at-14.41.43.jpeg

whatsapp-image-2017-03-27-at-14.52.59.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.