Ankara’da en eski ve en yeni üniversiteler hangileri?

Başkent Ankara her konuda olduğu gibi eğitimde de ilk sırada yer alıyor. Üniversitelerin eğitim kalitesi ve öğrenciler için yaşam koşullarının kolaylığından dolayı ilk tercihler arasında oluyor. Köklü üniversiteler olduğu gibi yeni kurulan ve eğitim kalitesinin daha iyi yerlere gelmesini sağlayan üniversiteler de bulunuyor. Peki Ankara’da en eski ve en yeni üniversiteler hangileri?

Ankara’da en eski ve en yeni üniversiteler hangileri?
Yayınlanma:

Ankara her konuda olduğu gibi eğitim alanında da ülkemizde sayılı şehirler arasında yer alıyor. Hem maddi hem de manevi olarak öğrencilere daha iyi koşullar sunuyor. Diğer büyük şehirlere kıyasla yaşam şartlarının daha iyi olduğu başkentte öğrenciler üniversite bittikten sonrada burada yaşamaya devam ediyor.


Eğitim ve kültür şehri olan Ankara’da, Cumhuriyet döneminde kurulan köklü üniversiteler aktif bir şekilde devam ediyor. Cumhuriyetin ve tarihin kalesi olan Ankara’da üniversitelerin öğrencilere sunduğu imkanlar oldukça fazla. Öğrenciler tercih yaparken okulun eğitim başarısını, akademisyenlerin eğitim kalitesi ve öğrencilere sunulan imkanları göz önünde bulunduruyor. Bunun dışında kampüs alanı, kütüphane, laboratuvar gibi olanakları da değerlendiriyor. Fakültenin merkeze ve kampüse olan yakınlığını da ekleyebiliriz. Ankara bu olanakların hepsini sağlayan nadir şehirlerden birisi.

ANKARA’DA EN ESKİ ÜNİVERSİTELER HANGİLERİ?

Anadolu’da ilk kurulan ve Cumhuriyetin ilanından sonra 1925 yılında eğitime başlayan Ankara Üniversitesi en köklü üniversitelerde ilk sırada yer alıyor. 1925 yılında hukuk fakültesi, 1933 yılında ise dil-tarih ve coğrafya fakültesi açıldıktan sonra diğer bölümlerde açılarak tam bir şehir üniversitesi oluyor.
En eski üniversiteler de ikinci sırada ise Gazi Üniversitesi yerini alıyor. 1926 yılında kurulan üniversitenin kampüsü merkeze yakınlığı ve ulaşımın kolay olmasından dolayı tercih listelerinde yer alıyor. Sonrasında ise 1956 yılında kurulan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 1967 yılında kurulan Hacettepe Üniversitesi geliyor.

Sonrasında ise vakıf üniversiteleri geliyor. Bunlar arasında 1984 yılında kurulan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve 1994 yılında kurulan Başkent Üniversitesi yer alıyor.

ANKARA’DA EN YENİ ÜNİVERSİTELER HANGİLERİ?

Ankara’da son yıllarda kurulan ve yeni olan üniversiteler de yoğun ilgi gördü. Gerek vakıf gerekse devlet üniversitelerinin yeni olmasına rağmen hızla büyüyüp gelişmesi de yine kentin olanaklarından kaynaklanıyor.
En yeni üniversitelerden ilk üç sırada vakıf üniversiteleri yer alıyor.

Bu sıralamanın başında 2020 yılında kurulan Ankara Bilim Üniversitesi yer alıyor. Hemen ardından 2018 yılında açılan Lokman Hekim Üniversitesi ve yine 2018 yılında kurulan Ankara Medipol Üniversitesi geliyor. Sonrasında ise 2018 yılında kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi geliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.