Ankara'da Gaziantep Tanıtım Günleri'nden geriye bu lezzetler kaldı!

Başkent Millet Bahçesi'nde üç gün süren Gaziantep Tanıtım Günleri'nde yer alan Antep mutfağı temsilcisi Ayhan Aras, Ankaralı ziyaretçilere birbirinden lezzetli ürünler sundu. Kadayıf, fındık ezmesi, pestil ve cevizli sucuk gibi doğal ve yöresel tatların yer aldığı stantta, Antep’in geleneksel tatlıları yoğun ilgi gördü.

Ankara'da Gaziantep Tanıtım Günleri'nden geriye bu lezzetler kaldı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara’daki Başkent Millet Bahçesi'nde üç gün süren Gaziantep Tanıtım Günleri, Başkentlileri Güneydoğu’nun zengin mutfak kültürüyle buluşturdu. Etkinlikte yer alan Antep mutfağı ustalarından Ayhan Aras, stantta sergilediği geleneksel tatlılar ve doğal ürünlerle Ankaralıların ilgisini çekmeyi başardı.

Aras, Antep’in meşhur lezzetlerini ziyaretçilere sunarken, bu ürünlerin el emeği olduğunu ve kaliteden ödün vermediklerini vurguladı. Aras, kuş yuvası, bademli kadayıf, fındık ezmesi, pestil ve cevizli sucuk gibi birbirinden özel tatların yer aldığı standında, Antep mutfağının zenginliğini gözler önüne serdi.

1-1.png

DOĞAL ÜRÜNLER İLGİ GÖRDÜ

Ayhan Aras, özellikle bal ile karışık badem, kaju ve Antep fıstığıyla hazırlanan kuş yuvası tatlısının büyük beğeni topladığını belirterek, “Hepsi kendi üretimimiz. Üzüm pekmeziyle yapılan atom, keçiboynuzlu tatlılar, fındık parçalarıyla süslenmiş özel tatlılarımız var. Ürünlerimiz tamamen doğal ve lezzet dolu.” dedi.

1-001.png

“FİYATLAR 800 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR”

Ürünlerin fiyatları hakkında bilgi veren Ayhan Aras, fiyatların ürünlerin içerik ve kalitesine göre değiştiğini belirtti. Aras, “Fiyatlarımız oldukça makul, ancak ürünlerin içeriklerine göre değişiyor. Örneğin, üzüm pekmezli atom tatlısı ve keçiboynuzlu ürünlerimiz daha uygun fiyatlı. Fakat badem, kaju ve fıstık gibi malzemelerle hazırlanan özel tatlılarımızın fiyatı biraz daha yüksek. Ürünlerimiz 800 liraya kadar çıkabiliyor. Sucuklarımız da var ama onlar bizim üretimimiz değil, Gümüşhane’den geliyor. Diğer tüm ürünlerimizi Antep’te kendi imalathanemizde üretiyoruz.” diye konuştu.

1-2.png

“FUARDAN SONRA OSMANİYE GÜNLERİ BAŞLAYACAK”

Gaziantep Tanıtım Günleri'nin ardından Osmaniye Günleri’nin başlayacağını belirten Aras, ilerleyen zamanlarda Göksu AVM’de de bölgenin lezzetlerini vatandaşlara sunmaya devam edeceklerini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.