Ankara'da hakimin başörtülü olması sebebiyle reddi hakim talebinde bulunan avukat hakkında yeni gelişme

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada, mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle reddi hakim talebinde bulunan Avukat Alperen Demirdiş hakkında Adalet Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Bu süreç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dosyanın gönderilmesiyle devam etti.

Ankara'da hakimin başörtülü olması sebebiyle  reddi hakim talebinde bulunan avukat hakkında yeni gelişme
Yayınlanma:

Olay, sanıklar Ufuk A. ve Serdar B.'nin 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yargılandıkları davada yaşandı. Sanık Serdar B.'nin avukatı Alperen Demirdiş, mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olması sebebiyle reddi hakim talebinde bulundu.

Demirdiş, Türkiye'nin laik bir hukuk devleti olduğunu belirterek, dini simgelerle görev yapan hakimleri reddettiğini ifade etti. Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi'nin benzer durumlara ilişkin herhangi bir içtihat bulunmadığını belirtti.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ DA ELEŞTİRMİŞTİ

Mahkeme başkanı, avukata yazılı olarak ret gerekçelerini belirtmesi için 3 gün süre verdi ve duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi. Ayrıca, mahkeme heyetinin avukatın beyanına ilişkin Ankara 1 No'lu Baro'ya şikayette bulunduğu öğrenildi. Bu süreç, başörtülü hakimlerin yer aldığı duruşmalarda yaşanan tartışmaların bir örneği olarak gündeme gelmiş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, avukatı "Eski Türkiye kafası" ifadeleriyle eleştirmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.