Ankara’da Uluslararası Alevilik Sempozyumu düzenlenecek

Kültürel kimliğimizin önemli bir parçası ve ülkemizin sosyal, kültürel ve tarihi yapısının temel bir unsuru olan Alevîlik inancı, kültürel zenginliğimizde önemli bir yere sahiptir.

Ankara’da Uluslararası Alevilik Sempozyumu düzenlenecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kültürel kimliğimizin önemli bir parçası ve ülkemizin sosyal, kültürel ve tarihi yapısının temel bir unsuru olan Alevîlik inancı, kültürel zenginliğimizde önemli bir yere sahiptir. Alevilik inancı, günümüze gelinceye kadar pek çok kökenden öğeleri bünyesinde barındıran, ritüel ve öğretilerin birleşmesinden meydana gelen dinsel ve kültürel bir oluşum. Türkiye’de 15 milyon Alevî’nin olduğu biliniyor. Alevîlik inancına dair bütün konuların konuşulacağı ve Alevî İnanç Birliği Vakfı tarafından düzenlenen “Uluslararası Geçmişten Geleceğe Alevilik Sempozyumu” 8-9 Aralık 2018 tarihlerinde LİTAİ TBB Konukevinde düzenlenecek. Etkinliğe T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, TİKA ve birçok kuruluş destek veriyor.

SEMPOZYUM YEDİ SEMİNERDEN OLUŞUYOR

Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından düzenlenen sempozyum yedi oturumdan oluşuyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valiliği, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam onur kurulunda yer alacak. Katılımcılar arasında Kanada York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Irene Markoff,  İtalya Pisa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Marcello Mollica, Rusya Bilimler Akademisi’nden Doç. Dr. Iurii Averianov, Bulgaristan Tarnovo Üniversitesi Öğr. Üyesi Krasimira Murafova, Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ve 22 üniversitenin öğretim üyeleri ile Elvan Sevim TRT (Türk Halk Müziği), Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, Dede Garkın Ocağı Dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu, Sücaaddin Veli Ocağı Dedesi Mehmet Demirtaş, Ankara Kulübü Derneği Bşk. Dr. Metin Özaslan, Araştırmacı-Yazar Hamza Aksüt, Tarihçi-Yazar Ali Rıza Özdemir ve Eski siyasetçi Mustafa Timisi katılımcı olarak yer alacak. Etkinlik günü ziyaretçilere kitap haline getirilen bildiriler hediye edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.