Ankara'dan kalkan uçak pistten çıktı

Ankara Esenboğa Havalimanından kalkan ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanına giden yolcu uçağı, iniş sırasında pistten çıktı. Uçakta bulunan Esendere Belediye Başkanı, can kaybı ve yaralı olmadığını açıkladı.

Ankara'dan kalkan uçak pistten çıktı
Yayınlanma:

Ankara Esenboğa Havalimanından saat 11.20 sıralarında kalkan ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesine giden AJet firmasına ait yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı.

Bölgedeki sağanak yağış nedeniyle Selahaddin Eyyubi Havalimanına inemeyen ve havada bir tur attıktan sonra ikinci denemesini yapan yolcu uçağı sert iniş yaptı.

Pistten çıkan ve çamura saplanan uçaktaki yolcular korku dolu anlar yaşadı. Uçakta bulunan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, sosyal medya hesabından herhangi bir can kaybı ve yaralı olmadığını açıkladı.

Büyüksu, "Bizim de içerisinde olduğumuz, Ankara-Yüksekova Seferini yapan yolcu uçağı pisti geçerek ön tekerleri çamura saplandı. Çok şükür herhangi bir yaralama ve can kaybı yoktur. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşallah" ifadelerini kullandı.

Havalimanı yetkilileri uçakta bulunan yolcuların tahliyesi için çalışma başlattı.

AJET'TEN AÇIKLAMA

AJet Basın Müşavirliğinden pisten çıkan uçakla ilgili yapılan açıklamada, “Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.20'de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkari Yüksekova Havaalanı'na saat 13.15'te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.