Ankara'dan Kars'a misafir oldular: Vali Polat Kars'ı anlattı!

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği üyeleri, Kars’ın tarihi, kültürü ve turizmini haberleştirmek amacıyla kente geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen Medya Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları’nın bu yıl beşincisi Kars’ta gerçekleştirildi.

Ankara'dan Kars'a misafir oldular: Vali Polat Kars'ı anlattı!
Yayınlanma:

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Kars’ın tarihi dokusunu, kültürel zenginliklerini ve turizm potansiyelini tanıtmayı amaçlıyor. Etkinliğe katılan gazeteciler, Kars’ın tarihi mekanlarını, müzelerini ve doğal güzelliklerini yerinde görerek, kentin tanıtımına katkıda bulunacak haberler hazırlayacak.

sami.jpg

Organizasyon kapsamında anadolugazete.com.tr Özel Haberler Müdürü Sami Gökçe de Kars'ta bulundu.

Kars Valisi Ziya Polat, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada ilin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ancak tanıtım açısından bugüne kadar istedikleri sonucu elde edemediklerini belirterek, ''Kars kaşarının, gravyerin, hayvancılığın başkenti olan Kars'ın yazın ise tarihi ören yerlerimiz ve doğal güzelliklerimizle gezilip görülebilir'' ifadelerini kullandı.

kars.jpg

Vali Polat ayrıca, ''Bu çerçeve ani ören yeri kazı çalışmaları sürüyor. Kışın da kayak turizmi yapılabiliyor.'' diyerek Kars'ın turizm potansiyelinden bahsetti.

Tarihi güzelliklere sahip Kars'ın tanıtımda eksiklik yaşadığını dile getiren Vali Ziya Polat, ''Tanıtım için bundan sonraki süreçte daha çok çaba harcayacağız. Kars'ı marka şehir haline getireceğiz'' dedi.

kars2.jpg

 Özel Haberler Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.