Ankaragücü Süper Lig'de yeni bir sayfa açmak istiyor: Rakip evinde hiç yenilmediği Hatayspor

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Hatayspor’u ağırlayacak. İki takımın maç öncesi son durumu haberimizde.

Ankaragücü Süper Lig'de yeni bir sayfa açmak istiyor: Rakip evinde hiç yenilmediği Hatayspor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının ardından gündemden düşmeyen Ankaragücü, yeniden başlayan ligde her şeye yeniden başlamak istiyor. Seyircisiz oynanacak maçta Ankaragücü, son haftaların formsuz ekibi Hatayspor ile karşılaşacak.

Son 3 maçında mağlubiyet almayan ve bu anlamda uzun süre sonra iyi bir seriye başlayan MKE Ankaragücü, evinde ise son 3 maçta galibiyet alamadı. Antalyaspor’a 4-0 yenildikten sonra Beşitaş ve Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Ankaragücü bu sezon evinde sadece 2 galibiyet aldı. 3 maçtan beraberlikle ayrılan Ankaragücü bu sezon Eryaman’da 2 kez ise mağlup oldu.

Hatayspor ise ilk 8 maçta mağlubiyet almadığı Süper Lig’de son 7 maçında 5 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve 1 galibiyet bir de beraberlik aldı. İç saha maçlarını Mersin’de oynayan Hatay temsilcisi deplasmanda oynadığı maçlarda ise sadece 1 galibiyet aldı 4 kez de mağlup oldu. Sezonun ilk maçında Pendikspor’u deplasmanda 5-1 yenen Hatayspor daha sonra oynadığı 7 deplasman maçının ilk üçünde beraberlik alırken son 4 deplasmandan puansız ayrıldı.

ANKARAGÜCÜ HATAYSPOR’U SEVİYOR: ANKARA’DA 5 MAÇTA 4 GALİBİYET 1 BERABERLİK

Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü, Hatayspor ile 3’ü Süper lig maçları olmak üzere 8 kez karşılaştı. Bu maçlarda 4 galibiyet alan Ankaragücü 2 beraberlik 2 de mağlubiyet aldı. (Hükmen galibiyet hariç) MKE Ankaragücü, Hatayspor ile Süper Lig’de oynadığı 3 maçın 2’sini kazanırken 1’inden mağlup ayrıldı. Ankaragücü ayrıca Hatayspor’a karşı Ankara’da oynadığı 5 maçtan 4 galibiyet 1 beraberlik aldı.

56.jpg

İKİ ESKİ TAKIM ARKADAŞI SAHA KENARINDA OLACAK

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ile Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel uzun yıllar Fenerbahçe formasını birlikte giydi. İki isim futbolcu iken birbirine karşı da çok sayıda maça çıktı.

Teknik direktör olarak daha önce 2 kez karşılaşan genç teknik adamların bu karşılaşmalarından biri berabere biterken diğerini Volkan Demirel kazandı.

Volkan Demirel’e karşı 2 maçta galip gelemeyen Emre Belözoğlu, Hatayspor’a karşı ise 3 maçta 2 kez kazanırken 1 kez de berabere kaldı. Volkan Demirel ise Ankaragücü’ne karşı tek maçında sahadan 4-1 mağlubiyetle ayrılmıştı.

İki takımın bu maçtan önce puanları eşit ve 18 puanlı Hatayspor 10. Sırada yer alırken aynı puana sahip MKE Ankaragücü 11. Sırada bulunuyor.

İki takımın maç öncesi ilk 11’leri belli oldu.

Ankaragücü'nün ilk 11'i: Bahadır, Atakan, Uros, Mujakic, Alper, Ali Kaan, Pedrinho, Efkan, Morutan, Renaldo, Bajıc

Hatayspor ilk 11'i: Erce, Maksimovic, Kilama, Engin, Kerim, Görkem, Abarjania, Bashiru, Strandberg, Rivas, Dadasov

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.