Ankaralı astronot Tuva Cihangir Atasever, Ankara'da öğrencilerle buluştu

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk gününde Ankara’da öğrencilerle buluştu.

Ankaralı astronot Tuva Cihangir Atasever, Ankara'da öğrencilerle buluştu
Yayınlanma:

Atasever, Uluslararası Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özdemir Bayraktar Meslek Lisesi ve Ankara Fen Lisesi’ni ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi. Astronomi ve uzay teknolojilerine ilgi duyan öğrencilere yol gösterici tavsiyelerde bulunan Atasever, uzay çalışmaları hakkında bilgi vererek öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Buluşmaların sonunda Atasever, öğrencilere TÜBİTAK Bilim Teknik dergisi hediye etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik sonrası AA'ya açıklamalarda bulunan Atasever, uzay görevi ve mühendislik deneyimlerini gençlerle paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Öğrencilerin sorularını değerli bulduğunu belirten Atasever, "Gençlerimiz, Milli Teknoloji Hamlemiz ve Milli Uzay Programımız için büyük bir öneme sahip. Onları havacılık ve uzay alanına teşvik ederek hedeflerimize ulaşabiliriz. Bu heyecanı onlara aşılamak için burada, yanlarında olmak istedik. İnanıyorum ki bu gençler, bayrağımızı bizim ulaştığımız yüksekliklerden çok daha öteye taşıyacaklar" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.