Ankara'nın dijital dönüşümünü destekliyoruz

Teknoloji, Araştırma Geliştirme, Bilim ve İnovasyon Derneği (TABİD) Başkanı Nuray Başar, Ankaralı sanayicilerin Endüstri 4.0 için çaba sarf ettiğini söyledi.

Ankara'nın dijital dönüşümünü destekliyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Teknoloji, Araştırma Geliştirme, Bilim ve İnovasyon Derneği (TABİD) Başkanı Nuray Başar, Ankaralı sanayicilerin Endüstri 4.0 için çaba sarf ettiğini söyleyerek, hayata geçirdikleri projelerle Ankara’nın dijital dönüşümüne destek vermeyi amaçladıklarını kaydetti. Başar, Ankaralı sanayicilerin dijital dönüşümün neresinde olduklarını bilmediklerini de dile getirdi.

 I-TECH Teknoloji Kongre ve Fuarı kapsamında TABİD Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Hikmet Barutçu moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Endüstri 4.0 için Türkiye’de Üretim İlişkileri Değerlendirilmesi ve Markalaşması” konulu panelde konuşan TABİD Başkanı Nuray Başar, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sektörün gerçek sorunlarını hükümete ulaştırmayı amaçladıklarını dile getiren Başar, AR-GE’ye önem verdiklerini söyledi.

Geleceğin meslekleriyle ilgili çalışmalara devam ettiklerini ve markalaşma üzerine yoğunlaştıklarını belirten Başar, dernek olarak önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.  “Ankara Sanayi 4.0 Hazırlıkları Yerel İzleme Grubu Kurulması” Projesi’nin Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Sivil Toplum Destek Programı kapsamında fonlandığını dile getiren Başar, Başkent Ankara’nın sanayinin de başkenti olduğunu ve Ankaralı sanayicilerin Endüstri 4.0 için çaba sarf ettiğini anlattı.

Ankara Sanayi 4.0 projesi kapsamında Ankaralı sanayicilerle iç içe olduklarını belirten Başar, Başkentli sanayicilerin Endüstri 4.0’ın neresinde olduklarını ve neler yapması gerektiği konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını, proje kapsamında Ankara’nın dijital dönüşümüne destek vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Konuşmasında teknolojik gelişmelere bağlı olarak birçok mesleğin zaman içinde yok olacağı ve insanların işsiz kalma korsu yaşamasına da değinen Başar, dünyadaki sistemin buna izin vermeyeceğini dile getirdi. Bazı mesleklerin yok olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Başar, farkını ortaya koyanların asla işsiz kalmayacağını söyledi.

Dijital dönüşümün insanlarda büyük ufuklar açacağını belirten TABİD Başkan Yardımcısı Oğuz Yılmaz, üretim yapanların Endüstri 4.0’ı verimliliği ve karı artırıcı bir unsur olarak gördüğünü kaydetti. Sanayicinin beklentisinin bunun yanı sıra nitelikli eleman ihtiyacını giderme ve sürdürebilir ivme kazandırma olduğunu da anlatan Yılmaz, Endüstri 4.0’ın hizmet sektörü içinde önem arz ettiğini ifade etti. Yılmaz, sektör temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının regülasyon konusunda ciddi duruşlar sergilemesi gerektiğini de belirtti.

Teknoloji ile yaşamayı kabul etmek ve öğrenmek zorunda olunduğu dile getiren TABİD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feride Bahar Işın, sınırların ortadan kalktığını ve sınırların belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Endüstri 4.0’ın kazananının gençler ve çocuklar olduğunu belirten Işın, dijitalleşmeyi ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmayı öğrenen işletmelerin avantajlı olduğunu söyledi.

Panelde konuşan Microsoft Kamu ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Ahmet Atay ise dijitalleşme ile birlikte yeni sorunlar, yeni fırsatlar ve yeni tehditlerin ortaya çıktığına değindi. Önümüzdeki süreçte devletleri istihdam, iskan ve barınma, enerji kaynaklarının sınır olması, altyapı sistemleri, trafik ve nüfus gibi sorunların beklediğini söyleyen Atay, dijital dönüşümün ekonomiye olan yansımalarını anlattı. 

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.