Malatyalı esnaf Ankara'da dert yandı: “Doğal ürünlerimizi tanıtmaya devam ediyoruz ama zorlanıyoruz”

Ankara’da düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri’nde yer alan Malatyalı esnaf Feryal Öcek, yöresel ve doğal ürünlerini Ankaralılarla buluşturdu. Kayısı, dut, incir gibi Malatya’nın ünlü kuru meyvelerini tanıtan Öcek, bu ürünleri Türkiye genelindeki fuarlarda satışa sunduklarını belirtti.

Malatyalı esnaf Ankara'da dert yandı: “Doğal ürünlerimizi tanıtmaya devam ediyoruz ama zorlanıyoruz”
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Malatyalı Feryal Öcek, Ankara'da düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri'nde kayısı kurusu, dut kurusu ve doğal ürünlerini Ankaralılarla buluşturdu. Yıllardır bu işi yaptığını belirten Feryal Öcek, kuru meyve ürünleriyle yerel üreticiyi desteklediklerini ve Türkiye’nin dört bir yanındaki fuarlarda Malatya’nın lezzetlerini tanıttıklarını söyledi ama satışların ve talebin beklentilerin altında kaldığını vurguladı.

“KURU MEYVE ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK VE UYGUN FİYATLI”

Malatya’nın verimli topraklarında yetişen doğal ürünlerle standını süsleyen Feryal Öcek, hem organik hem de uygun fiyatlı ürünler sunduklarını belirtti. Kuru kayısı, esmer ve beyaz dut, incir ve kuru elma gibi ürünler, standın en dikkat çeken lezzetleri arasında yer alıyor. Öcek, ürünlerinin fiyatlarının oldukça uygun olduğunu belirterek, “Biz elimizden geldiği kadar uygun fiyatlar sunmaya çalışıyoruz. Esmer dut kurusu 80 liradan başlıyor, beyaz dut ise 180 lira. Kuru incirimiz 100 lira. Ürünlerimizi doğrudan köylülerden alıyor ve halka sunuyoruz” dedi.

1-3-001.png

Ancak uygun fiyat politikalarına rağmen, alım gücünün düşüklüğü nedeniyle satışların yetersiz kaldığını ifade eden Öcek, “Türkiye’nin ekonomik şartları malum, insanlar fiyatlara bakıyor ama almakta zorlanıyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bir ürünü 10 liraya satmak yerine 8 liraya satalım diyoruz ama yine de yeterince satış yapamıyoruz” şeklinde konuştu.

“FUAR SÜRESİ YETERLİ DEĞİL, YER KİRALARI YÜKSEK”

Malatyalı Feryal Öcek, tanıtım günlerinin süre bakımından kısa olduğunu belirterek, bu durumun hem esnafı hem de ziyaretçileri olumsuz etkilediğini söyledi. Öcek, “Fuarlar genelde dört gün sürüyor keşke bu süre altı gün olsa. Perşembe ve cuma günleri işler durgun geçiyor, cumartesi ve pazar ise yoğunluk yaşanıyor. Bu kısa sürede yeterince satış yapamıyoruz, bu da hem esnafı hem de ziyaretçileri etkiliyor. Daha uzun süreli etkinlikler herkese faydalı olur” diye ekledi.

1-4-001.png

Yüksek yer kiralarının ticaretlerini zorlaştırdığını belirten Öcek, “Yer kiraları çok yüksek, bu da maliyetlerimizi artırıyor. Eğer bu maliyetleri düşürebilirsek, ürünlerimizi daha uygun fiyatlarla halka sunabiliriz. Fuarlar ticaret için çok önemli ama yer kiralarının yüksekliği ve kalifiye eleman bulma zorluğu işleri zorlaştırıyor” diyerek fuar organizasyonlarının bu konularda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

1-5-001.png

“EKONOMİK KOŞULLARA RAĞMEN MÜCADELE EDİYORUZ”

Öcek, her ne kadar ekonomik zorluklar ve yüksek maliyetlerle mücadele ediyor olsalar da, doğal ve organik ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına tanıtmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti. Feryal Öcek, “Malatya’nın lezzetlerini ve doğal ürünlerini tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Anadolu’nun her köşesinden gelen ürünlerimizi vatandaşlarımıza sunmak için fuarlara katılmaya devam edeceğiz. Ancak koşulların daha uygun hale getirilmesi hepimizin yararına olur” diyerek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.