Apandisit nedir? Apandisit neden olur?

Apandisit, ince bağırsağın bitimi ile kalın bağırsağın başlangıcında yer alan ve halk arasında kör bağırsak olarak da bilinen bölgede yer alan apandisin iltihaplanması olarak tanımlanıyor.

Apandisit nedir? Apandisit neden olur?
Yayınlanma:

Apandis, yaklaşık 5-10 cm uzunluğunda ve 3-6 mm çapında bir tüp şeklinde bir organ. Apandis, bakteri ve diğer mikropların birikmesine neden olan tıkanırsa, iltihaplanmaya ve enfeksiyona yol açabiliyor.

Apandisitin belirtileri genellikle aniden başlar ve karnın sağ alt kısmında şiddetli ağrı ile kendini gösteriyor. Ağrı, göbek bölgesinde başlayıp zamanla karnın sağ alt kısmına doğru yayılabiliyor. Apandisit belirtileri arasında ayrıca iştahsızlık, mide bulantısı, kusma ve ateş de yer alıyor.

APANDİSİT TEDAVİSİ NASIL OLUYOR

apandisit.jpg

Apandisit tanısı genellikle hastanın belirtileri ve fizik muayenesine göre konuluyor. Bazı durumlarda, apandisitin teşhisi için ultrason, bilgisayarlı tomografi veya manyetik rezonans görüntüleme gibi görüntüleme testleri gerekebiliyor.

Apandisit genellikle laparoskopik cerrahi ile tedavi ediliyor. Laparoskopik cerrahi, küçük kesilerden yerleştirilen kamera ve cerrahi aletler kullanılarak yapılan bir cerrahi yöntem.

Apandisit tedavi edilmezse, apandisit patlayabiliyor. Apandisitin patlaması, karın boşluğuna iltihap ve bakteri yayılmasına neden olabiliyor. Apandisit riskini azaltmak için, lif bakımından zengin bir diyet yapmak, bol su içmek ve düzenli olarak egzersiz yapmak oldukça önemli.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.