Araç muayeneleri konusunda önemli karar: Özel sektör el atıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki araç muayene hizmetleri yeniden özelleştirme kapsamına alındı. Bu karar, 2013 yılında kamuya devredilen araç muayenelerinin özel sektöre devredileceğini belirten Resmi Gazete'de yayımlandı.

Araç muayeneleri konusunda önemli karar: Özel sektör el atıyor!
Yayınlanma:

Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmeti, çeşitli yöntemlerle özelleştirilecek. Bu yöntemler arasında işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi, gelir ortaklığı modeli, kiralama ve işin gereğine uygun diğer hukuki tasarruflar yer alıyor. İhale dokümanları ve sözleşme detayları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Özelleştirme işlemlerinin kamu hizmetinin devamlılığını sağlamak amacıyla 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

MEVCUT ARAÇ MUAYENE HİZMETİ SÖZLEŞMESİ SONA ERECEK

ÖİB'den alınan bilgilere göre, mevcut araç muayene hizmeti işinin 20 yıllığına verilmesine ilişkin özelleştirme ihalesi, 20 Aralık 2004'te yapılmıştı. İhale sonucunda yatırımcılarla birinci ve ikinci bölge araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesi hizmetlerine ilişkin imtiyaz sözleşmeleri, 15 Ağustos 2007'de imzalanmıştı. Bu sözleşmelerin süresi 14 Ağustos 2027'de sona erecek.

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'e göre, imtiyaz sözleşme süresi bitiminden en az 5 yıl öncesinde gerekli plan, proje, altyapı ve benzeri işlemlerin başlatılması ve yeni ihale sürecinin en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar sonuçlandırılması gerekiyor. Bu çerçevede, sözleşmelerin bitiminden itibaren kamu hizmetinin kesintiye uğramaması için ÖİB tarafından özelleştirme hazırlık çalışmalarının başlatılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı ile araç muayene hizmetleri yeniden özelleştirme kapsam ve programına alındı.

İMAR PLANI KARARLARI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerini de onayladı. Bu kapsamda, Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi'ndeki bir taşınmaza ilişkin imar planının onaylanması kararlaştırıldı. Ayrıca, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı Çorum'un merkez ilçesi Karaca Mahallesi'ndeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliği de uygun bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.