Araç: Ramazan ayında temiz kalple dua edelim
Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Aytekin Araç, “Keçiören Ramazan Akşamları” programına konuk oldu.
“Keçiören Ramazan Akşamları” programına konuk olan Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Aytekin Araç, “Ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik demektir. Bu Ramazanda da birbirimize tüm Türk ve Müslüman alemine dua edelim. Allah oruçlu bir ağız ve temiz bir kalp ile yapılan duaları kabul eder” dedi.
Sinan Burhan’ın sunumu ile KON TV ekranlarında yayınlanan “Keçiören Ramazan Akşamları” programının son konukları ESDER Başkanı Mahmut Çelikus ve Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Aytekin Araç oldu. Programa ayrıca Avrasya Aşıklar Birliği Başkanı Aşık Zeki Erdali’de güzel İlahileri ile katıldı.
BU AYDA FAZİLET KAZANMAMIZ LAZIM
Program sunucusu Sinan Burhan’ın Ramazan sizce ne demek sorusuna ESDER Başkanı Çelikus “Ramazan kelime anlamı itibariyle yanmak demektir. Bu faziletli ayda yanmak, pişmek, olgunlaşıp doğru yolu bulmak demektir. Yüce yaradan hepimize fazilet ihsan etmiş bu ayda fazilet kazanmak lazım. Birbirimizi sevelim ve sevilelim. Ramazan ayları birliğin kardeşliğin ve en üst seviyeye çıktığı aylardır” dedi.
BOL BOL DUA EDELİM
Sinan Burhan aynı soruyu Vakıf Başkanı Aytekin Araç’a yöneltti. Aytekin Araç ise “Ramazan Birlik, Beraberlik, Kardeşlik demektir. ramazan paylaşmak, doğru yolu bulmak, yoksulu yetimi doyurmak demektir. Ramazan da yapılan dualar misliyle kabul olunur. Bu Ramazanda da birbirimize tüm Türk ve Müslüman alemine dua edelim. Kudüs’te yapılan saldırılarda şehit olan dünyanın değişik yerlerinde mezalime uğrayan din kardeşlerimizi dua edelim. Akan kanlar dursun, barış, huzur gelsin. Allah oruçlu bir ağız ve temiz bir kalp ile yapılan duaları kabul eder” dedi.
ESKİDEN SOFRALARA MİSAFİRLER ARANIRDI
Programın ikinci bölümünde ise Aşık Zeki Erdali birbirinden güzel ilahiler okuyarak konukları manevi bir iklime çıkardı. Sinan Burhan’ın ikinci sorusu “Eski Ramazanlar nasıldı” oldu. Buna ise Vakıf Başkanı Aytekin Araç “Eski Ramazanlar da sofralara misafir aranırdı. Sokakta kalmış köyden kentten gelmiş yolculara buyur iftarı bizde yapalım denirdi. Ezan saatine kadar dışarda zaman geçirip misafir beklenirdi. “Benim oturduğum Etlik Yükseltepe Mahallesinde evlerin kapısında kilit dahi yoktu. Herkesin evinden yemek yer, su içerdik. Ramazan akşamlarında teravihe gider büyüklerimizin verdikleri gül şerbetlerini içer, lokum, bisküvi yerdik. Aslında eskiyen Ramazanlar değil eskiyen bizleriz” dedi. Türkiye’nin ve tüm Türk İslam aleminin Ramazanını Bayramını ve kandillerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.