Araştırmacı Şair Yazar Songül Dündar fuarda okurlarıyla buluştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da kitapseverlere kapılarını açtığı 12. Ankara Kitap Fuarı, çok sayıda özel yayınevinin yanı sıra şair ve yazarları da ağırladı.

Araştırmacı Şair Yazar Songül Dündar fuarda okurlarıyla buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Araştırmacı Şair Yazar Songül Dündar, 12. Ankara Kitap Fuarı’nda açtığı stantta okurları ile buluştu. Dündar, yoğun ilgi gören fuarda, kitaplarını imzalayıp, standı ziyaret eden okurlarıyla bol bol sohbet etme imkânı buldu. Araştırmacı Yazar Dündar’ın fuar hakkında ki görüşleri “Katılımcıların tamamı, eğitim düzeyi ve insan ilişkileri bakımından oldukça üst seviyedeydi. Bunu her anlamda söyleyebilirim. Gerek komşuluk ilişkileri, gerek çevre temizliği, gerek ziyaretçi ilişkileri, gerekse örnek davranışlar bakımından; bir kitap fuarına yakışır düzeydeydi. Katılımcıların ve yazarların kendi aralarındaki diyalogları ise çok güzeldi ve görülmeye değerdi” dedi.

ZİYARETÇİLERİN ÇOĞUNLU ÇOCUKLARDI

Araştırmacı Şair Yazar Songül Dündar “Benim izlediğim kadarıyla, bu yıl ki ziyaretçilerin çoğunluğu çocuklardı. Özellikle; Okul öğrencileriydi. Bu durum sevindirici bir gelişmedir. Yetişkin ziyaretçiler ise; Öyle laf olsun diye gelmemişlerdi. Çok ilgililerdi. Adeta, ceplerindeki parayı sıfırlayıncaya kadar kitap almışlardı” dedi. Dündar, son yazmış olduğu “Hingilleme (Terekeme Fıkra Ve Gülmeceleri)” kitabının fuarda ve sosyal medyada gördüğü yoğun ilgiden çok memnun kaldığını ifade etti. Dündar sözlerine şöyle devam etti “12. Ankara Kitap Fuarı bu yıl çok yoğun ilgi görüyordu. Ziyaretçiler oldukça nazik ve kültürlülerdi. Biz yazarlarla karşı tavır, davranış ve konuşma şekilleri oldukça saygılı ve seviyeli bir düzeydeydi. Bunu çok önemsedim. Yazara saygı gösteren fuar ziyaretçisi, “Gerçek Okuyucu” profilini yansıtmaktadır” dedi. Ssair-yazar-songul-2.jpgongül Dündar Kimdir?

 

SONGÜL DÜNDAR’IN ÖZGEÇMİŞİ

Kars'ın Merkez Dikme Köyünde 1955 yılında doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu ve liseyi; Kars Cilavuz Köy Enstitüsünün devamı olan Kazım Karabekir İlk Öğretmen okulunda okudu. Öğretmen Okulunun son sınıfındayken; okuldaki başarısından dolayı, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçildi. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Lisans Bölümünü bitirdi ve kimya öğretmeni olarak mezun oldu. Öğreniminin devamında, Ankara Üniversitesi Kimya Yüksek Mühendisliği Bölümünü bitirdi; ancak öğretmenlik mesleğini tercih etti. İlerleyen yıllarda Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulunu da bitirdi. Öğretmenlik yaptığı ilk görev yeri, Ankara/Hasanoğlan Öğretmen Okulu'dur. Daha sonra, Ankara/Mustafa Kemal Lisesinde kimya öğretmeni olarak çalıştı. Uzun yıllar, Ankara/Ayrancı Lisesinde kimya öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra, emekli oldu. Öğretmenlik mesleğinin yanı sıra yazarlık vasfını da kullanan Songül Dündar; Öykü, Roman ve Araştırma türünden kitaplar yazıp yayımlamıştır.

Yayımladığı Kitapları; “ŞOFÖR AGA” Öykü kitabi (2008) “SAVAŞLARIN KADINI” Roman (2009), “CEZO GARDAŞ” Roman (2013), “DAMLADAN DERYAYA” /Dündar Meclisinde Atışmalar/Araştırma, Derleme, İnceleme (2016). Yazar, kitaplarının tamamında Halk Kültürü Araştırmalarına ve Halk Kültürüne ağırlıklı olarak yer vermiştir. Öykü kitabı olan “Şoför Aga”da bulunan öykülerin tamamı “Halk Kültürü içeriklidir.” Romanlarındaki akış yoğunluğu, “Halk Kültürü” ile bezenmiştir. Türk Halk Kültürü ödüllerinin Oskarı sayılan ve 1955 yılında kurulmuş olan, Türk Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından 2016 yılı “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görülerek “Plaket” ve “Onur Belgesi” ile ödüllendirilmiştir. “Damladan Deryaya” adlı Araştırma ve İnceleme kitabı Halk Ozanlığı Geleneğinin özellikle Âşıklık Geleneğindeki “Atışma Geleneğine” çok önemli bir hizmet olarak seçkin yerini almıştır. Bu nedenledir ki: “Dünya Âşıklar Şairler Yazarlar Derneği” tarafından, “Atışma Geleneğine Hizmet Ödülü” adı altında bir “Plaket” ve “Onur Belgesi” ile ödüllendirilmiştir. Songül Dündar Kültür Çağlayanı dergisinin yazı kurulundadır. Birharf Nesir Yarışması jürü üyeliğinde bulundu. ( 2011, 2014, 2017 yıllarında) “Şoför Aga” Öykü kitabı, yayımlandığı yıl, TRT tarafından haftanın kitabı seçilmiştir.

Aynı zamanda şair olan Songül Dündar; araştırmacı, öykü, roman yazarlığının yanı sıra çeşitli dergi, gazete ve internet sitelerinde köşe yazıları yazmıştır ve yazmaya devam etmektedir. Bu güne kadar 400 civarında makalesi yayımlanmıştır. Songül Dündar’ın edebî yazılarına birçok ansiklopedilerde yer verilmiştir. Bunların en kapsamlı olanlarından birisi: "Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi"dir. Songül Dündar, sosyal yönden de etkin bir yazardır. Görev aldığı Sosyal Toplum Kuruluşları şöyledir: “Ankara Azerbaycan Evi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi” ve İLESAM “İlim ve Edebiyat Eserleri Sahibi Meslek Birliği Radyo Televizyon Kurulu Üyesi”dir. Yazar; evli ve iki çocuk annesi olup, kitaplarının danışmanlığını yapan eşi; Halk Ozanı ve Halk Kültürü Araştırmacısı olan Âşık Selahattin Dündar, kendisi gibi öğretmendir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.