Arılar, iklim değişikliği tehdidi altında!

İklim değişikliği, dünya genelinde birçok canlı türünü olumsuz etkilerken, arılar bu değişimden en fazla zarar görenler arasında yer alıyor.

Arılar, iklim değişikliği tehdidi altında!
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Aşırı hava olayları, orman yangınları ve kuraklık gibi etkenlerin yanı sıra mevsimlerdeki kaymalar arıların hayati fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor.

AŞIRI HAVA OLAYLARI ARILARI TEHDİT EDİYOR

Aşırı sıcaklık artışları ve azalan yağış miktarları, çiçeklerin nektar ve polen üretimini azaltarak arıların beslenme kaynaklarını kısıtlıyor. Şiddetli fırtınalar ve sel olayları ise arı kovanlarını tehdit ederken kolonilerin sayısında ani düşüşlere de yol açıyor. Özellikle ani hava değişimleri, arıların normal yaşam döngülerini bozarak üreme ve beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkiliyor.

ORMAN YANGINLARI VE KURAKLIK

Orman yangınları, geniş alanlardaki bitki örtüsünü yok ederek arıların besin kaynaklarını ortadan kaldırıyor. Kuraklık ise bitkilerin çiçeklenme dönemlerini kısaltarak nektar üretimini azaltıyor. Bu durum, arıların yeterli besin bulamamasına ve kolonilerin zayıflamasına neden oluyor. Zayıf koloniler ise hastalıklara ve parazitlere karşı daha savunmasız hale geliyor.

untitled-1-004.jpg

MEVSİM KAYMALARI VE FENOLOJİK UYUM

Mevsimlerdeki kaymalar özellikle çiçeklenme zamanlarının değişmesi, arıların beslenme alışkanlıklarını etkileyerek kolonilerin sağlığını tehlikeye atıyor. Eğer arılar, bitkilerin çiçek açma zamanlarına uyum sağlayamazsa, yeterli miktarda nektar ve polen toplayamıyor ve bu da kolonilerin hayatta kalma şansını azaltıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.