Arveles nedir ne için kullanılır?

Arveles, vücutta meydana gelen ağrıları gidermek için alınan bir ağrı kesici olarak biliniyor. Farklı semptomları gidermek adına da kullanılabilen arveles nedir ne için kullanılır? İşte detaylar...

Arveles nedir ne için kullanılır?
Yayınlanma:

Arveles, steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar kategorisinde yer alan etkili bir ağrı kesici ve iltihap azaltıcı bir ilaçtır. 50 mg deksketoprofen içeren bu ilaç, çeşitli formlarda kullanıcıya sunulmaktadır; tablet, kapsül, draje, enjeksiyon ve rektal fitil şeklinde bulunabilir.

ARVELES NE İÇİN KULLANILIR?

Bu ilaç, ağrıyı, iltihabı ve ateşi hafifletmede etkilidir. Genellikle baş ağrısı, diş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrıları, adet krampları gibi hafif ve orta derecede ağrıların yanı sıra romatoid artrit, osteoartrit, akut gut artriti gibi iltihaplı eklem hastalıklarının belirtileri ve bulgularıyla mücadelede kullanılır. Aynı zamanda postoperatif ağrı, dismenore ve renal kolik gibi durumlarda da tercih edilir.

Arveles genellikle kullanıcılar tarafından iyi tolere edilen bir ilaç olsa da bazı yan etkilere yol açabilir. Bu yan etkiler arasında mide bulantısı, kusma, mide ağrısı, ishal, kabızlık, baş ağrısı, sersemlik, yorgunluk, yüksek tansiyon, karaciğer ve böbrek sorunları bulunmaktadır.

Hamilelik veya emzirme dönemlerinde Arveles kullanımı önerilmez. Ayrıca, mide ülseri, karaciğer veya böbrek hastalığı olan bireylerde veya kanama bozukluğu olan kişilerde dikkatli kullanılması önerilir.

Arveles'i kullanmaya başlamadan önce, ilgili sağlık uzmanıyla (doktor veya eczacı) görüşmek ve gerekli bilgi ve talimatları almak önemlidir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.