Asgari ücret kazananların vay haline: Açlık sınırı asgari ücreti aştı! | TÜRK-İŞ açıkladı...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Nisan ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Buna göre, Nisan ayında Türkiye genelinde yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gerekli olan aylık gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı, 17 bin 725 TL olarak belirlendi. Aynı dönemde yoksulluk sınırı ise 57 bin 736 TL olarak hesaplandı.

Asgari ücret kazananların vay haline: Açlık sınırı asgari ücreti aştı! | TÜRK-İŞ açıkladı...
Yayınlanma:

TÜRK-İŞ'in açıklamalarına göre, açlık sınırı, Ocak 2024'ten bu yana net 17 bin 2 TL olarak uygulanan asgari ücretin üzerine çıkmış durumda. Gıda fiyatlarındaki artışın devam ettiği belirtilirken, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda harcamalarındaki artışın bir önceki aya göre yüzde 5,55 oranında gerçekleştiği ifade edildi.

aclik.jpg

TÜRK-İŞ'in açıklamalarında, son 12 ay içerisinde gıda fiyatlarında yaşanan değişim oranı yüzde 74,88 olarak kaydedildi. Gıda harcamalarındaki bu artışın ailelerin geçim koşullarını giderek zorlaştırdığı vurgulanırken, mutfak harcamalarında meydana gelen artışın, yerel seçimlerin ardından birçok ürünün fiyatında artışa neden olduğu belirtildi. Yalnızca bu yılın ilk dört ayında mutfak harcamalarına gelen ek yükün 3.293,31 TL olduğu ifade edildi.

aclik2.jpg

Açlık sınırı ve yoksulluk sınırının yanı sıra, gıda fiyatlarındaki değişimlere de değinilen açıklamada, farklı gıda gruplarında yaşanan fiyat artışlarına örnekler verildi. Et, tavuk, balık, yumurta, kuru baklagiller gibi temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına dikkat çekilirken, yaş sebze ve meyvelerdeki fiyat değişiklikleri de ele alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.