Asgari ücrete zam beklerken ekmeğe zam geldi!

TÜİK tarafından açıklanan aylık enflasyonda düşüş yaşansa da birçok ilde fırıncılar maliyet artışı nedeniyle ekmek fiyatlarını yukarı çekmeye başladı. Bir şehirde daha ekmeğe zam geldi.

Asgari ücrete zam beklerken ekmeğe zam geldi!
Yayınlanma:

Birçok ilde fırıncılar maliyet artışını gerekçe göstererek ekmek fiyatlarını yukarı çekmeye başladı. TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı aylık enflasyon oranı yüzde 1,64 olarak gerçekleşti. Hayat pahalılığı karşısında çaresiz kaldıklarını belirten fırıncılar, maliyetlerin artmasını gerekçe göstererek ekmeğe zam yapmaya devam ediyor.

ekmek2.jpg

Ekmek zammı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bayburt'taki fırıncılar maliyet artışı nedeniyle ekmeğe zam yaptı. Böylece 8,5 liradan satılan 230 gr. ekmeğin fiyatı Bayburt'ta 10 liraya çıkartıldı.

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı kararının ardından hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaş ise her gün yeni zam haberleriyle karşı karşıya kalıyor.

ekemk1.jpg

Geçtiğimiz günlerde elektriğe yapılan yüzde 38'lik zammın ardından, kiralardaki yüzde 25'lik sabit zam oranı süresinde de sona gelindi. 1 Temmuz itibariyle kira zamlarındaki yüzde 25'lik sınır kaldırılmış oldu. Böylece kira artışlarında tavan fiyat olarak yüzde 65'e kadar zam yapılabilecek.

Başkent Ankara'da da ekmek fiyatlarına Mayıs 2024'te zam geldi. Böylece fırın ve marketlerde ekmek 10 TL olurken, Ankara Halk Ekmek'te ise 6,5 TL'den tüketiciyle buluşuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.