Askere alma işlemlerinde yeni dönem başladı!

Türkiye'de askerlik işlemlerinde önemli bir değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. "Asker Alma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birlikte, askerlik görevini erteleyenler için yeni düzenlemeler getirildi.

Askere alma işlemlerinde yeni dönem başladı!
Yayınlanma:

"Asker Alma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında, askerlik işlemlerinde yeni düzenlemelere gidildi. Yeni yönetmelik, tutukluluk, geçici rahatsızlık ve kardeş ertelemeleri dışında askerlik görevini erteleyen kişilere yönelik şartları yeniden düzenliyor.

ASKER ALMA İŞLEMLERİNDE ERTELEME YAPILMAYACAK

Karar'ın haberine göre, yönetmelik gereğince, artık muayene sürecini tamamlayıp yoklama kaçağı veya bakaya durumunda bulunan kişilerin asker alma işlemlerinde erteleme yapılmayacak. Bu değişiklik, askerlik hizmetini erteleyenler için yeni bir düzenleme getiriyor ve özellikle yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki kişileri kapsıyor.

Bu yeni düzenleme, askerlik hizmetinin düzenli yürütülmesini amaçlayarak, muayene sürecini tamamlayan kişilerin sevk işlemlerinin erteleme kapsamı dışında tutulmasını sağlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.