AŞTİ’de bayram öncesi sıkı denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve AŞTİ’den sorumlu BUGSAŞ Genel Müdürlüğü ekipleri, 10 günlük Kurban Bayramı tatili öncesiAnkara Şehirlerarası Otobüs İşletmesi’nde (AŞTİ) sürdürdüğü denetimlerini artırdı.

AŞTİ’de bayram öncesi sıkı denetim
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin rahat ve huzur içerisinde bir bayram geçirebilmeleri için pek çok konuda gerçekleştirdiği denetim ve çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, otobüs bagajlarının yolcu fişleriyle uyumluluğundan, yolcu biletlerindeki ad-soyad bilgilerine, AŞTİ’ye giriş-çıkışlardaki aramalardan, çığırtkanlığın önlenmesine kadar pek çok konuda denetim yapan ekipler, kurallara uymayan firma, yazıhane ve kişilere de cezai müeyyide uyguladı. Sadece bu yılın ilk 8 ayında 995 kişiye çığırtkanlık yaptığı için kişi başı 75 TL para cezası uygulandığını kaydeden yetkililer, 4925 sayılı karayolu taşıma kanununa göre 432 kişi ve firmaya, 5326 sayılı kabahatler kanununa göre de 227 kişi ve firmaya ceza kesildiğini bildirdiler.

200 personel, 200 kamera, 4 K-9 köpeği

Gece-gündüz süren denetimler kapsamında, vatandaşların AŞTİ’ye giriş ve çıkış yaptığı 28 ayrı kapıda da x-ray cihazları bulunduğunu kaydeden BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, “Vatandaşlarımız, bu cihazlardan geçmelerinin ardından da güvenlik personelimiz tarafından aranıyor. 200 güvenlik personelimiz ve 4 ayrı K-9 köpeğimiz gece gündüz vardiyalı bir şekilde görev yapıyor. Ayrıca bina ve çevresi de 200 adet son teknoloji kamera sistemiyle 24 saat gözetim altında” diye konuştu.

Seyahat edecek olan vatandaşlara, “Kesinlikle ve kesinlikle korsan taşımacılığa müsaade etmeyin. Şehirlerarası yolculuk yaparken de kesinlikle bagaj fişi almadan seyahat etmeyin” uyarısında bulunan Odabaşı, yapılan denetimlerin vatandaşların huzur ve mutluluğu için olduğunun altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak ise, “Yolcuların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak adına 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ile diğer tüm kanun ve yönetmeliklere dikkat etmeyenlere cezai müeyyide uyguluyoruz. Çünkü hiç ummadığımız konuda yaşanan bir sıkıntı büyük facialara dönüşebilir” dedi.

Yolcu adına başka bir kişinin bagajının taşınması gibi durumların büyük facialara yol açabileceği veya biletlere isim yazılmamasının kaza anında hiçbir sigorta bedeli talep edilememesi gibi sonuçlara neden olabileceği bilgisini veren Karabudak, “Bu yüzden firmalar dikkat etsinler ve hassasiyet göstersinler, erken çıkmaları değil, doğru bir şekilde yola çıkmaları gerekiyor” ifadesini kullandı.

Girişlerde araçlar aranıyor

Yolcu karşılamak veya uğurlamak adına AŞTİ’ye giriş yapan araçların da altlarının ve gerekli görülmesi durumunda bagajlarının arandığını da hatırlatan yetkililer, şüpheli bir paket ve şahıs durumunda, emniyet ile iş birliği içerisinde gerekli işlemlerin yapıldığını da hatırlattılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.