Aşure Tarifi! 15 kişilik tam ölçülü aşure tarifi! Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri nelerdir?
Yüzlerce yıllık İslam geleneklerinden biri olan Aşure Gününe sayılı günler kaldı. Peki tam ölçülü aşure nasıl yapılır? 15 kişilik tam ölçülü aşure tarifi! Aşure malzemeleri! İşte detaylar...
15 kişilik tam ölçülü Aşure tarifi:
MALZEMELER:
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış fasulye
- 150 gram kuru kayısı
- 150 gram kuru incir
- 150 gram kuru üzüm
- 1 su bardağından biraz az fındık
- 2 litre su (buğdayları pişirmek için)
- 4 litre sıcak su (su azaldıkça eklemek için)
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
- 1,5 su bardağı sıcak süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 fiske karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle nohut ve fasulyeleri ayrı ayrı haşlayalım.
- Yıkadığımız buğdayları tencereye ekleyelim. Üzerine kaynar sü döküp 10 dakika kadar kısık ateşte buğdayları kaynatalım. Daha sonra buğdayın suyunu süzüp aynı işlemi tekrarlayın.
- İkinci kez suyunu süzdüğünüz buğdayların üzerine 2 litre su ekleyin ve 50 dakika kaynatın. Buğdayın suyu azaldıkça su eklemeyi unutmayın.
- Buğdaylar kaynarken, kayısı ve incir kurularını küçük küçük doğrayalım.
- Doğradığınız kuru meyveleri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyin.
- Kaynamış buğdaya suyunu süzdüğünüz kuru meyveleri, nohudu, fasulyeyi ve iki kaşıkta pirinci ekleyelim.
- Karanfilleri cezve içerisine alın, üzerine sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan karanfillerin suyunu süzdükten sonra buğdayın üzerine ekleyin ve üzerine fındık, sıcak süt ve şeker ekleyerek 15-20 dakika kadar kaynatın.
- Hazırladığınız aşureyi cam kaselere bölüştürün ve soğumaya bırakın.
- Son olarak aşurelerin üzerine nar, tarçın, ceviz, fıstık, kuş üzümü gibi malzemeler ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.